Politiek - SP

« Vorige - Volgende »

Containers op het Rijnplein

22 september 2011 - 20:13  •  Ronald Pleij  •  reacties

Containers op het Rijnplein

Alphen aan den Rijn -

“Ja heel goed van Puffelen dat gaat prima lukken, want de Zaak en Dolce Vita mogen vanaf donderdag toch ook hun tafeltjes en stoeltjes niet meer buiten zetten. Ik ben dat met de gemeente overeengekomen, want ja deze manier van Rijnplein vullen levert meer op dan wat vretende en zuipende terrasjesbezoekers!”

Toekomstmuziek? Ik heb geen idee. Maar mijn bek viel wel heel wijd open toen ik die twee op elkaar gestapelde containers van Citroën op het Rijnplein zag staan. Is dat het nieuwe beleid om het Rijnplein wat rendabeler en gezelliger te maken? Ik mag het toch niet hopen! Daar ga je dat plein toch niet voor gebruiken? Het moest hèt paradepaardje van het nieuwe Stadshart worden; en dan ga je twee van die gedrochten met een auto pontificaal dáár neerzetten.

Ik verbaasde me ook al toen ik bijna permanent twee woonwagens van KPN en Lijbrand glasvezel ronselaars zag staan. Wat willen we nu eigenlijk met dat plein? Toch niet dit mag ik hopen. We hebben zoveel creatieve en slimme personen rondlopen die er zeker wat van kunnen maken, maar dan ga je het toch niet ten grabbel gooien aan deze commerciële shitzooi. Maar kom maar met uw reactie als u het wel een aanwinst vindt. 

Kijk, zo’n ijsbaan straks, daar heeft de gemiddelde Alphenaar wat aan. Daar komende duizenden mensen op af, om te kijken dan wel om zelf de ijzers onder te binden. Dient nog een beetje het algemeen nut. Maar ja, we hebben nog niet zo lang geleden ook het hele reclamebeleid een beetje opengegooid. En ik voorspel u dan meer van deze troep op en om het Rijnplein, want u kent hem wel die uitdrukking van dat schaap en die dam. 

Ga bijvoorbeeld eens wat meer straatartiesten toelaten op dit plein. En nee niet die Peruaanse panfluiters die een cd’tje jengelend begeleiden of sommige Oostblokkers die niet verder komen dan “altijd is Kortjakje ziek”. Nee, gewoon echte straatartiesten. Leiden heeft ze één maal per jaar met het Gouden Pet festival in huis. Ga dus eens in Leiden vragen, om echt wat van je plein te maken!

En hij is nog lelijk ook die Citroen C4…



Columnist Ronald Pleij schrijft wekelijks een column op de website van het Alphens Nieuwsblad over Alphense zaken die hem opvallen. Pleij is raadslid voor de SP.

Deze column is geschreven voor www.alphensnieuwsblad.nl en is aangekondigd in Alphens Nieuwsblad van deze week.

 

Fotograaf: Josh Walet
Ronald Pleij.'
Ronald Pleij

Ronald Pleij, werkzaam in de sportkleding- en accessoires branche en raadslid voor de SP.

Rijnplein.'
Rijnplein

Het hart van Alphen aan den Rijn.