Politiek - SP

« Vorige - Volgende »

Wake voor omgekomen vluchtelingen

14 september 2015 - 09:32  •  Lidie Voorend  •  reacties

Wake voor omgekomen vluchtelingen

Alphen aan den Rijn -

Op initiatief van en tezamen met de SP organiseert de Raad van Kerken, waaronder het Diaconaal Platform Alphen, een wake in de Bonifaciuskerk te Alphen aan den Rijn. Dit zal plaatsvinden op vrijdag 18 september, om 19.00 uur. U bent allen van harte welkom om op eigen wijze, los van politieke of religieuze achtergrond, stil te staan bij al deze omgekomen mensen, bij al het leed wat zij hebben ondervonden. Na afloop, omstreeks 19.30 zal er een lichtjesprocessie worden gehouden naar het Rijnplein.

Over heel 2014 kwamen 3279 bootvluchtelingen om. In 2015 is de teller de 2500 al gepasseerd. Van sommigen is hun gezicht en naam bekend, van velen zullen we dat nooit meer weten. Bert Nollen, voorzitter van de SP afdeling Alphen: "Mijn hart bloedt bij het zien van zo veel onschuldige mensen die aan het oorlogsgeweld proberen te ontkomen en daarbij op gruwelijke wijze de dood worden ingejaagd. Ik wil bij de wake graag uiting geven aan mijn medeleven, aan mijn droevige gevoelens."

Marijke Romijn: "Als vice voorzitter van de Raad van Kerken onderschrijf ik dit gevoel, zoveel mensen op de vlucht, zoveel verdriet. Het is goed om daar door middel van een avondwake even bij stil te staan."

Fotograaf: Josh Walet
SP.'
SP

Politieke partij