Politiek - Overig

« Vorige - Volgende »

Per saldo levert parkeren meer op dan het kost

21 december 2017 - 19:31  •  reacties

Per saldo levert parkeren meer op dan het kost

Alphen aan den Rijn - Er zijn nog meer veranderingen. "De opbrengst van de parkeerboetes worden voortaan weer uitbetaald aan de gemeente", meldt wethouder Michel du Chatinier verheugd. Een andere wijziging is dat de schermen van de parkeerautomaten worden aangepast, zodat ze beter leesbaar zijn. "De parkeerapp is voortaan overal te gebruiken", voegt de wethouder hieraan toe. Ongewijzigd is dat het parkeren op zondagen gratis blijft.

In gesprek met de raad
Op dit moment is parkeren op straat duurder dan in de parkeergarage. Hierover wil Du Chatinier in gesprek met de gemeenteraad.
Op deze agenda wordt ook het parkeren in de fietsgarage aan het Fossapad gezet. Er lag een optie om deze beter toegankelijk te maken vanaf het Rijnplein waar de uitgang is. "Dat kost wel 7 ton. Ik wil eerst van de raad horen wat zij hiervan denkt."
Het derde punt waar de gemeenteraad een uitspraak over moet doen, is de gewraakte parkeerproef. Deze is inmiddels omgedoopt naar 'loyaliteitsprogramma' en uitgebreid naar 'levendigheid in het centrumgebied'. Du Chatinier heeft hierover al met de VOA gesproken en VOA en gemeente trekken samen op. Er staan gesprekken op de planning met de winkeliers verenigd in het VOC en met het centrummanagement.

Vergunningen in centrum
Het vergunningenstelsel voor bezoekers in het centrumgebied wijzigt in het voordeel van de bewoners en in het nadeel van de bedrijven. Bewoners zijn goedkoper uit. Bedrijven moeten een commerciëler tarief gaan betalen.
Om beter te handhaven op het betaalgedrag wordt binnenkort ook een scanauto ingezet. Dit levert veel tijdwinst op en daarmee ook meer kans om gepakt te worden op 'gratis' parkeren.
Zowel over de tariefswijziging als over de scanauto mag iedereen zich uitspreken. Beide zaken liggen tot 7 februari ter inspraak.

Fotograaf: Eveline Verhoeve
Politiek.'
Politiek

Voor het politieke nieuwe over Alphen aan den Rijn.