Politiek - RijnGouweLokaal

« Vorige - Volgende »

Bezoek Floriade Venlo en standpunt

10 juni 2012 - 10:14  •  Henk van der Zanden  •  reacties

Bezoek Floriade Venlo en standpunt

Alphen aan den Rijn -

Ook in Venlo zijn ze ook zoiets van plan. Ze denken bij 3 miljoen bezoekers quitte te draaien voor de garantstelling van gemeenten, en willen na deze tentoonstelling er een hoogwaardig industrieterrein van maken, dat aansluit bij het industrieterrein aan de overzijde van de rijksweg. De infrastruktuur is er vrijwel geheel op voorbereid.

Het was al met al best wel een leuke tuinbouwtentoonstelling, en als hij hier in de buurt zou zijn zou ik iedereen met interesse in plantengroei of anderszins aanraden hem te bezoeken.

Ik weet even niet voor welk bedrag de gemeenten in Limburg nu garant staan, maar voor Alphen wordt dat dus 7 Euro per inwoner, en 3 Euro extra voor de voorfinanciering van de bouw, welke zal worden terugbetaald.
Aangezien de tentoonstelling op grondgebied van Zoetermeer en Lansingerland zal komen te liggen zijn er geen toekomstige grond-exploitatiewinsten voor Alphen te verwachten, hooguit een terugbetaling van ook de 7 Euro.

Zoals ik het nu zie zou een garantstelling alleen te rechtvaardigen zijn ingeval de Floriade de naam Floriade Boskoop draagt. En dat met de kanttekening dat je dan een voorstander moet zijn van de gemeentelijke fusie ABR.
Dat is onze insteek niet, dus geen medewerking hieraan verlenen is mijn conclusie.

Henk van der Zanden
Alphen 1

Fotograaf: Josh Walet
Rijn Gouwe Lokaal.'
Rijn Gouwe Lokaal

Politieke partij