Politiek - SP

« Vorige - Volgende »

SP wil spoeddebat over gifbelt Coupépolder

26 oktober 2012 - 23:31  •  reacties

SP wil spoeddebat over gifbelt Coupépolder

Alphen aan den Rijn -

Het tv-programma van Nederland 2 ging uitgebreid in op de met gif besmette grond van de Coupépolder waar nu de Alphense golfclub Zeegersloot op is aangelegd.

Zembla, dat de hand heeft weten te leggen op het rechercheonderzoek, stelt dat er met medeweten van de gemeente Alphen jarenlang illegaal chemisch afval in de polder is gestort, vaak honderden vaten per dag. De constatering van de recherche dat er jarenlang illegaal grote hoeveelheden chemisch afval in de Coupépolder zijn gestort, staat haaks op de uitspraken van milieuwethouder Lyczak.

Op de vraag wat er precies in de vroegere vuilstortplaats ligt, antwoordt hij: 'Daar ligt huishoudelijk afval, organisch afval die vroeger ook gestort werd en wat andere spullen, waarschijnlijk ook wat chemisch afval.' Op de bewering dat er duizenden vaten chemisch afval in de polder liggen, reageert Lyczak: 'Ik heb die verhalen ook gehoord en er is geen aanleiding om te vermoeden dat het er zoveel zijn.'

In mei van dit jaar heeft de gemeenteraad besloten dat er een onderzoek moest komen naar de effectiviteit van de nazorgfase van de Coupépolder. Voor de uitvoering van het onderzoek is een externe deskundigencommissie ingesteld die zowel de inhoudelijke als de bestuurlijke gang van zaken gaat onderzoeken. De uitkomsten van het onderzoek, die in december verwacht worden, moeten duidelijkheid bieden en inzicht geven in eventuele vervolgstappen.

Fotograaf: Josh Walet
SP.'
SP

Politieke partij