Politiek - GroenLinks

« Vorige - Volgende »

Artikel 43-vragen n.a.v. Jaarverslag Max

28 mei 2013 - 12:03  •  René Driesen  •  reacties

Artikel 43-vragen n.a.v. Jaarverslag Max

Alphen aan den Rijn -

1. Is het college op de hoogte van het jaarverslag van Stichting Max?
a. Krijgt het college van meerdere subsidie ontvangende partijen een jaarverslag en worden deze gedeeld met de raad ? ( BV Halfje Wit, Wielewaal, Westerhove etc.)

2. Was het college op de hoogte van de ernstige verwijten die gemaakt worden aan het adres van Participe?
a. Hoe heeft het college hierover gecommuniceerd met Stichting Max n.a.v. het verslag, of voorafgaand aan het verslag? Graag zouden wij een inzage krijgen in de communicatiemomenten die het afgelopen jaar zijn geweest met zowel Participe als Stichting Max. 

b. Op welke wijze heeft deze communicatie plaatsgevonden? Graag een gedetailleerd overzicht.

c. Kan het college zich vinden in de klachten van Stichting Max? En zo ja wat is daar dan mee gedaan? Zo nee dan kunt u ons dan uitleggen waarom niet? 

3. Ondanks het feit dat het beheer van het pand Olympiaweg 2a per 1-8-2012 overgegaan is naar Stichting Max vindt het college niet dat er een extra subsidie verstrekt zou moeten worden aan Stichting Max voor de gemaakte kosten door het wanbeleid van Participe ?
a. Is hiervoor door Stichting Max een financieel overzicht verstrekt? Kunnen wij die ook inzien? Op welke wijze zijn deze besproken met Participe? Graag zouden wij bewijzen daarvan aangeleverd krijgen.

b. Wat was de het totale bedrag wat Participe jaarlijks ontving van de gemeente voor het beheer van de Olympiaweg 2a? Kunnen wij de specificatie van dit bedrag inzien? Wat is er gebeurd met het eventueel resterende bedrag van 2012? Is dat aan Stichting Max verstrekt? Is dat teruggestort door Participe? Wat is de subsidie die Max krijgt over 2013 voor het beheer van het pand en hoe verhoudt deze zich tot het bedrag voor beheer welke aan Participe werd verstrekt in het verleden?

c. Op welke wijze vond de financiële en inhoudelijke verantwoording van het beheer van het Pand Olympiaweg 2a plaats richting de gemeente vanuit Participe? Kunnen wij deze verantwoording inzien? Hoe werd het pand Olympiaweg 2a besproken met het college, in de tijd dat Participe de scepter zwaaide. Kwamen er wel eens ambtenaren van de verschillende verantwoordelijke afdelingen over de vloer?

4. Vindt het college het passend om het totale beheer van Participe nader te onderzoeken ? Zeker gezien het stroeve proces bij zowel het voormalige Halfje Wit en de Ridder? Bent u het met ons eens dat Participe ongeschikt is als uitvoerende organisatie voor het accommodatie beleid?

met vriendelijke groet,

namens de fractie van GroenLinks 

Rene Driesen

Fotograaf: Josh Walet
Tags: max, participe
MAX.'
MAX

Feestlocatie voor verschillende groepen