Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

De bloedhonden van de Rabobank - deel 2

21 april 2014 - 09:31  •  Harry Slagter  •  reacties

De bloedhonden van de Rabobank - deel 2

Alphen aan den Rijn -

Enkele dagen na de publicatie hier op Alphens.nl, kreeg ik op mijn mobiel en mail verschillende berichten van de Rabobank met de vraag of ik contact met ze op wilde nemen en/of een afspraak te maken met de directievoorzitster van deze instelling om de inhoud van mijn column met haar te bespreken. Vreemd genoeg herkende ze zichzelf niet in mijn column en was geschrokken hiervan. Natuurlijk had zij in eerste instantie niet zelf deze berichten ingesproken maar dit laten doen door één van haar puppies.

Toch maar eens de stoute schoenen aangetrokken en laten weten dat ik tijdens de weekdagen niet in het Alphense verblijf maar, met alle plezier, de vrijdag na Hemelvaartsdag wel een gesprek wil en anders ergens in een weekend. Al snel werd duidelijk dat dit niet past in de uren van een kantoorbaan, maar aangeboden werd om dan maar een gesprek te hebben met de plaatselijke chirurgijn van de bloedbank. U zult begrijpen dat ik daar geen interesse in had.

Weer enkele dagen later kreeg ik een berichtje van Heidi van Woudenberg zelf, of ik haar wilde contacten en omdat een afspraak er niet inzat, haar zelf maar gebeld. Ondertussen had ik nog steeds een mailwisseling met de afdeling speciaal beheer en ik begrijp nu waarom het hele bankensysteem op instorten staat. Op al mijn vragen kreeg ik van deze afdeling standaard antwoorden uit een boekje met bankreglementen zonder dat er op mijn zaak werd ingegaan. Geen bloedhond in dit geval dus maar meer een Duitse Staander, waar het befehl is befehl-principe voor geldt. Ieder verder contact met de afdeling speciaal beheer is dus verder overbodig want dat kost teveel negatieve energie.

Vorige week was het dus zover en kreeg ik de bestuursvoorzitster van de plaatselijke kennel aan de telefoon. Na de gebruikelijke uitwisseling van vriendelijkheden, kwamen we al snel tot de kern van mijn vorige column. Zoals te verwachten was Heidi van Woudenberg het niet met me eens en probeerde via verschillende dooddoeners mij op andere gedachten te brengen. Excuses waren er wel maar niet voor het bloeddorstige gedrag van haar instelling maar alleen voor hoe ik de gedragingen heb ervaren. Met andere woorden: "Sorry dat mensen door hebben wat een bloedzuigers we zijn, we proberen mensen de strot dicht te knijpen en daar nog voor bedankt te worden ook".

Ik zal u verder niet te veel lastig vallen met de inhoud van ons gesprek, want zo boeiend was het niet wat er gemeld werd, maar wil er toch twee zaken uithalen die mij bij zijn gebleven. Als eerste liet Heidi in ons gesprek vallen dat de Rabobank natuurlijk in eerste plaats werkt met spaargeld van andere klanten en daar een verantwoording heeft. Haha, met een dekkingsgraad van een paar % werken ze vooral met denkbeeldig geld wat ze zelf creëren en is er van spaargeld weinig tot geen sprake. Mochten Youp of Freek dit jaar andere werkzaamheden hebben rond oud en nieuw moeten ze Heidi maar vragen voor de oudejaarsconference, want dit was natuurlijk echt een giller en te belachelijk om met droge ogen te beweren. Zouden ze dat manipuleren van de Liborrente ook gedaan hebben om de spaarders te beschermen?

Aan het eind van het gesprek wilde ze toch nog wel even kwijt dat ze diep geschokt was door mijn wens dat wat mij betreft, alle Rabomedewerkers een financieel onzekere toekomst tegemoet gaan. Al die hardwerkende bankmedewerkers verdienen zo'n opmerking niet, is haar mening. Tja, waar ze zich druk over maakte begrijp ik nog steeds niet. Het is toch zo'n geweldige instelling, met hart voor mensen die het even moeilijk hebben. Mag aannemen dat dit ook geldt voor de eigen medewerkers dus die hebben niets te vrezen.

Nee, duidelijk mag zijn dat de enige reden voor Heidi is geweest om contact te zoeken, een poging was om op dezelfde huichelachtige toon zoals in haar kranteninterview, zich te profileren, maar wederom door de mand is gevallen.

Mijn persoonlijk advies is dan ook, om zo ver mogelijk bij deze lieden uit de buurt te blijven en uw zuurverdiende spaarcenten uit handen te houden van deze aasgieren. Laat u niet misleiden door de fooitjes die ze hier en daar rondstrooien uit zogenaamde maatschappelijke betrokkenheid want dit is alleen om de naamsbekendheid te vergroten en om zoveel mogelijk slachtoffers binnen te halen.

Fotograaf: Josh Walet