Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Zo kan het dus ook

18 december 2014 - 09:29  •  Harry Slagter  •  reacties

Zo kan het dus ook

Alphen aan den Rijn -

Omdat de column in de top 5 van best gelezen blogs over 2014 op Alphens.nl terecht gekomen is, viel me dus de eer te beurt dat deze nogmaals in een oplage van ruim 30.000 verspreid wordt. Nu heb ik deze column niet geschreven om mezelf in het daglicht te plaatsen maar omdat ik oprecht boos was en ben over hoe hier met een groep welwillende mensen omgesprongen wordt door de overheid, zonder dat daar aanwijsbare juridische grond voor is. Dat ik de spijker op de kop sloeg mag blijken uit de vele reacties op de column en de grote hoeveelheid hits die hij genereerde vanuit het hele land.

Niets menselijks is mij natuurlijk vreemd dus vanzelfsprekend was ik best wel een beetje trots op dit resultaat en zeker toen Jurre van Eyndhoven me ook nog eens uitnodigde om bij de overhandiging van het eerste exemplaar van het Alphens.nl magazine aanwezig te zijn. Heel even was ik nog bang dat ik slachtoffer zou worden van een practical joke en genomineerd zou worden voor een aanmoedigingsprijs, beschikbaar gesteld door de plaatselijke Rabobank, om maar vooral door te gaan met mijn scherpe en analytische columns, maar de uitnodiging betrof een gezellig samenzijn met een iedereen die, op welke wijze dan ook, betrokken was geweest bij het tot stand komen van het magazine.

Speciaal voor deze gelegenheid was de bovenverdieping van Alle Hens vrijgemaakt en onder het genot van een ruim assortiment perfecte hapjes en de daarbij behorende drankjes, een feestelijke avond organiseren kan je wel aan Jurre en Lonneke overlaten, was het wachten op de onthulling van de cover. Na alle plichtplegingen was er ruim de tijd om lekker informeel met de andere gasten van gedachten te wisselen over de inhoud van de glossy en zoals te verwachten werd ik persoonlijk aangesproken op de soms vinnige columns van mijn hand.

Heel anders dan bijvoorbeeld de sneue reacties van de D’666 fractie op andere columnisten, was de reactie van de Nieuw Elan voormannen op mijn persoon. Ondanks het feit dat ik niet altijd heel vriendelijk ben over deze partij, politiek inhoudelijk en met het noemen van naam en rugnummers, vond ik de woorden die Gerard van As tegen me sprak toen ik hem ontmoette van een geweldig humoristisch niveau. Ik ben in mijn leven al voor veel dingen uitgemaakt en van een hoop zaken beticht maar zijn woorden: "Natuurlijk geef ik je een hand maar je bent wel een boefje!" zal nog regelmatig een glimlach bij me veroorzaken.

Nu zullen sommige van U mijn column over de fractie voorzitter van Nieuw Elan nog wel herinneren over het wel en wee rondom het Alphens zwembad en de commotie die deze toen heeft losgemaakt. Ook Andre de Jeu was van de partij en ja, je kan elkaar dan straal negeren maar het kan ook anders!

Het mag duidelijk zijn dat we gesproken hebben over de bewuste column maar de inhoud daarvan houd ik voor me. Feit is alleen dat we het inhoudelijk niet helemaal met elkaar eens waren maar een goed gesprek er over hebben gehad en over gestapt zijn naar de orde van de avond. We kennen elkaar tenslotte al 40 jaar en delen dezelfde passie, namelijk waterpolo. De slogan uit die sport is: waterpolo a way of life, en deze slogan kreeg gestalte door de manier waarop we verder die avond in een geanimeerd gesprek geraakte over vooral onze sport en alles wat daar bij komt kijken. Tenslotte is waterpolo een van de hardste en intensiefste sporten die er bestaat en worden wedstrijden vaak op het randje gespeeld, waar het fysieke zeker niet geschuwd wordt. Maar die way of life houdt wel in dat na die strijd, er direct weer plaats is voor wederzijds respect en de strijdbijl begraven wordt tot de volgende clash.

Tot besluit wil ik iedereen heel prettige feestdagen toewensen en een goed begin van 2015 en aan de nieuwe Burgemoeder de boodschap meegeven om ten aanzien van de motorclubs in Alphen, tijdens de Kerstdagen, toch nog tot een ander standpunt te komen want met een christelijke achtergrond kan het toch niet zijn dat er voor deze groep geen plaats is in de Alphense herberg.

Fotograaf: Josh Walet