Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Opsporing verzocht

26 februari 2015 - 09:12  •  Harry Slagter  •  reacties

Opsporing verzocht

Alphen aan den Rijn -

Op zich is het begrijpelijk dat, voor deze statenverkiezingen, de gezichten van deze nobody’s op de posters achterwege blijven want wie kent deze personen eigenlijk? Een bijeen geraapte groep van overjarige mannen, met hier en daar een vrouw, alsof het een collectie van madame Tussaud betreft uit de jaren 70. Veelal met een gemene deler wat betreft het behoren tot het 'Old boys netwerk'. 

Bij de namen: Floor Vermeulen, Christelle van den Berg, Geertjan Wenneker, Janelle Baden, Rob Geleijnse, Henk de Vree of Marc van den Berg gaat er in ieder geval bij mij geen lampje branden van herkenning, laat staan dat ik ook maar een flauw benul heb wat deze mensen te bieden hebben.

Het is natuurlijk mogelijk om gewoon de wervende teksten op je in te laten werken maar ook daar word je niet veel wijzer van. Wat moet je bijvoorbeeld met de VVD slogan: Ruim baan. Ruim baan voor wat? Ruim baan voor frauderende kamerleden? Elkaar de hand boven het hoofd houdende bewindslieden, zelfs in zaken als kinderporno of ruim baan voor dik betaalde opdrachten doorschuiven naar bevriende relaties uit het al eerder gememoreerde 'Old boys netwerk'. Omdat de VVD een partij is die problemen uit de weg durft te gaan én deze problemen ook wilbagatelliseren zou naar mijn mening een betere slogan zijn.

Wat het P.v.d.Afbraak affiche betreft, ben ik snel klaar. Nederland sterker en socialer. Wat ze hier mee bedoele, hebben we de afgelopen 2 jaar kunnen zien. Slaafs het neoliberale pad volgen van de coalitiegenoot en waar mogelijk, zelf nog met overtreffende afbraak ideeën op de proppen komen. Tienduizenden ontslagen in thuiszorg, akkoord gaan met het oprichten van een nieuwe zeepbel bij de ECB en daardoor de toekomstige Nederlanders, opzadelen met een gigantische schuld. Over de ramp met de MH17 en de rol van de P.v.d.Afbraak minister Timmermans wil ik het niet eens hebben.

En dan hebben we natuurlijk nog de keffertjes van D666. Overduidelijk een groep getraumatiseerde en geradicaliseerde korpsballen met maar 1 doel namelijk zo snel mogelijk een federaal Europa zodat we de laatste zeggenschap ook kwijt zijn over ons eigen land. Door volgzaam de huidige regering te steunen wel indirect verantwoordelijk voor de bizarre bezuinigingen, waar vooral de zwakste in de samenleving, dagelijks mee te maken hebben. Op veel meer eigen standpunten zal je ze waarschijnlijk niet kunnen betrappen blijkbaar te druk met alle bijbaantjes in den lande.

Het is eigenlijk zo vreemd niet dat de opkomst, naar alle waarschijnlijkheid, niet al te hoog zal zijn op 18 maart en dat zelfs de proteststemmers zullen wegblijven. Dit laatste is misschien niet zo handig, tenminste als je weinig nut ziet om de heilloze weg die nu gekozen wordt, in het Haagse, te vervolgen. Sluipend is er al heel veel macht aan Brussel gegeven en met de huidige coalitie zal dit proces zich nog versnellen. De uitverkoop van Nederland heeft wat mij betreft wel lang genoeg geduurd.

18 maart toch maar naar de stembus dus want zoals we in Alphen weten kunnen enkele stemmen het verschil maken. Wat betreft de foto’s van de kandidaten en de bijbehorende namen, die zullen de komende 4 jaar wel met regelmaat verschijnen in programma’s als opsporing verzocht of het NOS journaal want wat de uitslag ook wordt, dat er weer een flink aantal lieden tussen zitten die dankbaar misbruik maken van hun status, is een zekerheidje. Voor een gratis feestje van zal deze keer wel geen reden zijn of de integriteitscommissie van de VVD moet anders beslissen.

Fotograaf: Josh Walet