Politiek - RijnGouweLokaal

« Vorige - Volgende »

Pauline Heijkneuter

28 november 2014 - 09:48  •  Harry Slagter  •  reacties

Pauline Heijkneuter

Alphen aan den Rijn -

Wat was het geval? In de niet aflatende jacht op kiezers haalden de verschillende politieke partijen in Alphen hun landelijke voormannen naar onze gemeente om zieltjes te winnen zonder dat deze een binding hadden met onze gemeente of op de hoogte waren van de problemen die hier speelde.

Diederik Samson kwam rozen uitdelen en zo proberen om de failliete P.v.d.Afbraak een doorstart te laten maken, wat gelukkig spaak gelopen is. En de Minister van Justitie, Ivo Opstelten, bezocht Alphen om te zien of er nog wat puin te ruimen viel na 4 jaar VVD beleid. Kon hij gelijk even zijn vriendje Tjerk Bruinsma opfokken om de Alphense Motorclubs uit hun clubhuis te verjagen en hem influisteren om dit maar te doen onder de valse voorwendsels en eigen proza. Wat de plaatselijke VVD er bij gewonnen heeft, is een plekje in de coalitie waar ze zich verder muisstil houden uit vervangende schaamte over de verkiezingsuitslag, die mede door het optreden van Ivo en zijn roversbende in Den Haag veroorzaakt is.

De studentenkliek van D’666 maakte het misschien wel het bontst. Omdat zij een achterban ontbeerden werden er hele busladingen pukkelige jongeren geronseld uit omliggende plaatsen en deze mochten onder aanvoering van mannetje Pechtold braafde flyers met D’666 leugens uitdelen. Inhoudelijk geen flauw idee wat er in deze folders stond en vragen hierover op de overbekende D’666 manier ontwijken of met veel wollig taalgebruik uit de weg gaan.

Niet ontbeerde het alleen aan een actieve achterban in Alphen bij D’666 maar ook de kieslijst was niet echt om over naar huis te schrijven. De lijsttrekster, Enge Prins, had al regelmatig de hoon van verschillende bloggers op haar hals gehaald in de vorige raadsperiode en zelfs met een flinke dosis opwekkende middelen is het voor een doorsnee mens niet mogelijk wakker te blijven als zij aan het woord is. Het valt tenslotte niet mee om bondig te vertellen dat je geen mening hebt. Bij de voetballefhebbers staan dit te boek als het Vanenburg syndroom. Je hoort ze praten maar er dringt niets van door. De nummer 2 van de lijst is al niet veel anders en het enige wapenfeit wat hij op zijn conto mag schrijven is het frustreren van 1 van de leukste evenementen in Alphen, namelijk de Pasar Malam. Hierover zal het laatste gedram nog wel niet gevallen zijn.

Maar goed, om toch nog wat aantrekkingskracht te genereren uit de bijbeldorpen rondom ons heen, moest natuurlijk ook D666 een kandidaat uit 1 van deze kerkdorpen op de lijst zetten en die eer viel ten deel aan Pauline Heijkoop. Een totale nobody, dus perfect geschikt voor die club, met meer van dat soort lui en rechtstreeks uit het Boskoopse kroos getrokken dus 2 insecten in 1 klap of hoe dat spreekwoord ook mag luiden.

Vervelend genoeg kwam deze nobody ook nog in de raad terecht en wanneer niets komt tot iets dan zijn de rapen gaar en in dit geval dus helemaal tot moes gekookt. Haar reactie op het functioneren van griffier Paul Ruitenbeek was al om kotsmisselijk van te worden en riep al vragen op over haar geestelijke gesteldheid en de daaruit vloeiende boosheid van Wil was dan ook heel begrijpelijk. Over het indienen van een aanklacht zijn inmiddels genoeg woorden geschreven en roept bij mij het gevoel op dat Paulientje in haar jeugd wel heel erg geplaagd moet zijn of last van stemmetjes heeft die dit soort reacties oproepen.

Minstens even kwalijk als het gedrag van Paulientje is de opstelling van de D’666 fractie. In plaats van direct afstand te nemen van deze Heijkneuter, hebben ze zich muisstil gehouden tijdens de hele affaire en traden ze pas naar buiten nadat het politieke kalf verdronken was, waar een corrigerende tik voor de Boskoopse meer op zijn plaats geweest was.

Het uit de fractie zetten van haar lijkt me dan ook meer ingegeven uit angst, voor imago schade bij de naderende staten verkiezingen, dan een weloverwogen ethische keuze om afscheid van haar te nemen op inhoudelijke gronden.

Heel erg benieuwd ben ik wel hoe de Calimero gemeente gaat reageren op hun afgevaardigde in de Alphense raad want met zo’n vriendin, als vertegenwoordigster, heb je verder geen vijanden meer nodig om jezelf belachelijk te maken. Het enige wat ze tot nu toe bereikt heeft, is dat ze vanaf gisteravond naast de Judas van de raad plaatsgenomen heeft omdat ze verder door niemand meer serieus wordt genomen en dat maakt haar de Heijkneuter van de raad.

Fotograaf: Josh Walet
Rijn Gouwe Lokaal.'
Rijn Gouwe Lokaal

Politieke partij