Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Jezus waarschuwde ons al voor René Vrugt van het CDA

1 maart 2011 - 09:28  •  Machiel van der Schoot  •  reacties

Jezus waarschuwde ons al voor René Vrugt van het CDA

Alphen aan den Rijn - Onze Lieve Heer betere het, maar in de laatste alinea gaat zelfs over “ALTERNATIEVE IDEEËNâ€. Het staat er ECHT! Zou die René stiekem wel eens een jointje roken of zo? Jemig de pemig, Mozes kriebel… Het zal toch niet zo zijn dat zijn eigen wethouder Hans Groen in ’t Wout daarom is afgetreden? Hans wilde de Lage Zijde opknappen, maar René wilde natuurlijk niet dat al die koffieshops daar zouden verdwijnen! Die hebben daarover vette ruzie gekregen ergens in een achterkamertje. Wow man, dat is pas een grote aap uit de mouw!

René had daarna wel een nieuwe wethouder nodig. De profielschets ging in dezelfde ronkende (of moet ik zeggen rokende) taal door. Nou bij zo’n hippe vogel wilde ik wel wethouder worden. Ik kreeg een keurig emailtje terug:

Iets later stond er in de krant dat de 1e selectieronde was afgesloten. Omdat ik nog niks gehoord had, mailde ik dat ik daaruit dus mocht afleiden dat ik door was naar de 2e ronde.

OK René, jij zult het als christelijk mens wel beter weten. Wat de krant schrijft moeten we NIET geloven, maar jou WEL natuurlijk.

Ik zal u niet langer in onzekerheid houden: René heeft geen contact met me opgenomen. Ik heb in mijn hele leven nooit meer dan 2 woorden "live" met René gewisseld. Hij liet de partijvoorzitter de kooltjes uit het vuur halen. Vanaf zijn vakantieadres moest die een email sturen, waarin ik zonder ooit op gesprek te zijn geweest werd afgewezen. Nou gaat het mij niet om het baantje. Niet dat ik mijn verantwoordelijkheid niet zou hebben opgepakt, dat zeker wel, maar het ging mij vooral om openheid, om een frisse wind op het gemeentehuis. Iemand anders, net zo goed of beter, was ook prima.

Maar wat een teleurstelling, dat het gewoon weer het oude CDA-liedje bleek te zijn. Er was helemaal niks veranderd. Die Maxime en Liesbeth hebben de wind er nog stevig onder.

Om toch maar even naar het vertrouwde CDA-jargon terug te keren, Jezus waarschuwde ons al voor René: “Aan hunne VRUGTEN sult gy se kennenâ€.

 

Nou de vrugten van René, zijn één grote teleurstelling als je ze vergelijkt met al zijn beloftes. Het CDA en René Vrugt zijn niet alleen niet bereid, maar ook niet in staat tot verandering. Met z’n allen zeilen ze koersvast op de wind van Verhagen en Spies in het oude bootje naar de horizon. Rechtstreeks naar het verdwijnpunt!

Machiel van der Schoot, ex-wethouder

P.S. Heer heb medelijden met de nieuwe wethouder van het CDA (en met Boskoop, Rijnwoude en Alphen)

Fotograaf: Josh Walet
Machiel van der Schoot.'
Machiel van der Schoot

Ondernemer en blogger