Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Vroeger zou ik het gewoon liegen hebben genoemd

3 maart 2011 - 11:27  •  Machiel van der Schoot  •  reacties

Vroeger zou ik het gewoon liegen hebben genoemd

Alphen aan den Rijn - Waarom nou niet gewoon gezegd wat de werkelijke reden is? Waarom niet even gebeld en verteld dat het niet aan de achterban is te verkopen? Zijn er soms afspraken met andere partijen, dat iedereen geaccepteerd wordt, zolang het maar niet van der Schoot is? 

Dikke praat over veranderingen, openheid, gesprekken met andere partijen. Direct weer terugvallen op die politieke leugentjes als het even moeilijk wordt. 

Gebrek aan bestuurlijke ervaring…..  René zat nog te kwijlen op de peuterspeelzaal, toen ik al samen met Eberhard van der Laan, nu burgemeester van Amsterdam, met landelijke politici zat te lunchen. Die hadden we naar onze school gehaald. Ik ga niet alles in een brief zetten. Dat soort dingen haal je naar voren in een gesprek als je daar tenminste voor uitgenodigd zou worden.

René en zijn vrienden zijn meestal van de schoolbank direct naar een even veilig ambtenarenbaantje gegaan. Altijd een goed salaris en een vangnet met riante wachtgelden. Nooit de zorgen van een gewone burger, die wel moet knokken met veel minder zekerheid. Nooit een bijdrage geleverd aan de economie en nooit gerealiseerd dat het juist de burger is, die de boel betaalt. 

Mensen als René werken maar 36 uur en hebben minsten 40 dagen vakantie. Ze vervelen zich te pletter en gaan daarom maar in allerlei besturen zitten. Niet van een voetbalclub of iets anders dat nuttig is, maar van een waterschap of een “orgaan”. Zeg maar zo’n instantie, waarvan je wel weet dat het een hoop geld kost, maar nooit wat ze er nou eigenlijk voor terug doen.

Daar ontmoeten ze weer dezelfde soort mensen en geven ze elkaar het volgende baantje. Het is zo’n incestueus wereldje, dat ze zelfs een eigen taaltje zijn gaan brabbelen. Dat heet dan “bestuurlijke ervaring”. Die heb ik niet en die zal ik ook nooit WILLEN krijgen, want wat schiet je er mee op?

NIKS

Wordt toch eens WAKKER René! Kijk om je heen. Wat hebben al die jaren van bestuurlijke ervaring nou opgeleverd? Vastgeroeste zooi, rokende puinhopen…  Toch blijf je tegen licht en beter weten in aan het oude patroon vasthouden en achterbaks doen. Het gaat toch al lang niet meer over de inhoud of het ideaal, maar vooral over de vorm en het uiterlijk. 

Waarom verzwijgen aan de krant, wie de andere kandidaten zijn? De vraag stellen is het antwoord weten. 

Het zijn weer dezelfde types als altijd. Bang om afgewezen te worden en dan hun naam in het openbaar te zien. Er zal er minstens één tussen zitten, die aan een vriendenbaantje geholpen moeten worden. De anderen verzwijgen op huidige werk, dat ze met iets anders bezig zijn. Geen mensen met kwaliteit en lef in hun donder dus. 

Mede namens het overgrote deel van Alphen: Bedankt CDA!

Fotograaf: Josh Walet
Machiel van der Schoot.'
Machiel van der Schoot

Ondernemer en blogger