Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Wanneer gaat het een keer echt mis met verborgen kabels en leidingen..

24 juli 2012 - 16:55  •  Ronald Pleij  •  reacties

Wanneer gaat het een keer echt mis met verborgen kabels en leidingen..

Alphen aan den Rijn -

Heeft het college dan gewoon zitten liegen tegen me? En wie controleert die aannemers dan of ze wel die tekeningen in het bezit hebben voordat ze aan het graven gaan? En moet er echt eens iets ergs gebeuren voordat we echt wat strenger worden? De afgelopen jaren hebben we toch al wat "bijna rampen" voorbij zien komen doordat electrakabels of gasbuizen waren geraakt. Ga maar eens googlen bij "kabel geraakt" of "gasbuis geraakt". Je schrikt je echt het lazarus!

Ik maak me dus echt zorgen. Maar blijkbaar ben ik een roepende in de woestijn. Misschien een uitdaging voor de pers om eens in de materie te duiken?!

Over leidingen gesproken. Jaren geleden heeft de toenmalige wethouder Wienbelt in de commissie eens uitgesproken dat de gemeente zijn handen niet gaat branden aan ontwikkelen van het Nuon-terrein nabij het station. "Er liggen vele belangrijke kabels, en het gaat een vermogen kosten om die te verplaatsen mocht er wat gebouwd gaan worden. Bovendien zit er nog een puist vervuiling in de grond". Wist de firma Green dit allemaal toen zij de grond overnam om er o.a. woningbouwplannen te gaan ontwikkelen?

Misschien ook weer iets voor de pers om eens in te duiken?!

Ik heb het één van de laatste raadsvergaderingen nog genoemd, en gevraagd aan verantwoordelijk wethouder van Velzen. Hij knikte met zijn hoofd, met de blik van dat hij het gaat uitzoeken. Ik ben benieuwd....

Fotograaf: Josh Walet