Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

De week van Bas – week 26

7 juli 2011 - 16:06  •  Bas Bosman  •  reacties

De week van Bas – week 26

Alphen aan den Rijn -

Eenmaal thuis pak ik altijd als eerste de plaatselijke suffertjes erbij. Wat is er gebeurd in Alphen. Nog even onwennig aan het feit dat alphens.nl bestaat. Geef het nog even tijd.

Tijdens het lezen ontstond een idee. Bloggen op alphens.nl over het nieuws van de week uit de kranten. Met de eigen gedachtes erbij geplaatst. Zie hier editie 1.

Het Alphens Nieuwsblad heeft interviews met 3 BA-ers. Te beginnen met Machiel van der Schoot. Enige verwarring bij mij want hij is toch het gezicht van dichtbij.nl? Even checken. Gelukkig, zijn advertentie staat er altijd nog in. Machiel heeft samen met Dennis Captein, de 2e BA-er, een boekje uitgegeven over het internationale bedrijfskarakter van Alphen aan den Rijn. Geen scherpe woorden, geen kritieken, geen schenen die een tikkie krijgen. Nee, ditmaal een stukje Alphense trots uit de pen van Alphens bekendste blogger. Lijkt mij een goed plan. Alphen staat internationaal op de kaart. Nu nog in Zuid-Holland en de Randstad. Sterker eigenlijk nog: Nu nog in Alphen zelf.

Iets verderop een interview met Herman Frankes. Herman blijkt toevallig de 500e volger te zijn van @alphen_minerva en krijgt een stukje redactie toegewezen. Een zin vol leugens volgens mij. Eveline, zeg gewoon dat een artikel over de SWA even goed uitkwam. En terecht. Want wat een schande dat zo’n prachtig bedrijf überhaupt over overleven moet nadenken. Dat het bedrijf gezonder moet worden en meer op eigen benen moet gaan staan, lijkt mij juist. Ik denk dat Herman daar zelf de grootste voorstander van is. Maar ik moet er toch niet aan denken dat 80% van zijn medewerkers een eigen baan moeten gaan zoeken. Waar en hoe dan? Ik neem ze niet aan en ben daar zeker niet de enige in. Ik kan dat niet, daar moet je een beetje verstand van hebben. De medewerkers van de SWA zijn helemaal gelukkig op hun huidige plek. En wij ook. Iedereen helemaal blij. Dus als deze mensen op de straat dreigen te komen, met alle gevolgen voor hun en voor ons van dien, laten we dan met 70.000 Alphenaren de eigen beurs trekken en 5 euro inleggen. Ik ben de eerste.

Het Witte Weekblad besteedt uitvoerig aandacht aan het feestje van John Vermeer. Je kan zeggen wat je wilt, maar met Culinair Alphen staat er potverdikkeme wel een event op de kaart. Wat een organisatie en wat een gezelligheid. Zoals je Rene van Rutten een feestje kan laten aankleden, zo kun je John zoiets dergelijks neer laten zetten. Natuurlijk doet John het niet alleen, maar als je zelf af en toe iets te graag pronkt met de veren, krijg je van mij de credits die je verdient. Tip voor volgend jaar: maak het nog laagdrempeliger zodat alle Alphenaren komen. Iets te veel VOA-gehalte.  Maar zeker een blijvertje wat mij betreft.

alphen.cc  heeft in de zaterdageditie een confronterend interview met Sandra, die na het Ridderhof-drama de draad oppakt bij Square Mode. Iedereen kent het verhaal van Margriet. Als je als medewerker dan de kracht en moed hebt om de toko weer te laten draaien, ben je voor mij al een top-ondernemer. Ik heb zelf niet zoveel met de shopper van de week acties en de loterijen om de boel daar weer te laten draaien. Vraag creëer je door aanbod en Sandra laat zien waarom. Ongeacht haar toekomst en die van alle winkeliers in de Riddehof; iedere ochtend als je de deuren van je winkel opent, wees dan trots.

Ja, het is weer fijn thuiskomen.

Fotograaf: Josh Walet
Bas Bosman.'
Bas Bosman

Echte Alphenaar, ondernemend, enthousiasteling en buiten de kaders denkend.