Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Neem het op voor René Driesen op 21 maart

16 maart 2018 - 21:56  •  Machiel van der Schoot  •  reacties

Neem het op  voor René Driesen op 21 maart

Alphen aan den Rijn - Met uitzondering van André de Jeu (Nieuw Elan) heeft niemand uit de politiek de moeite genomen om hem een beetje te steunen. René Driesen is mijn vriend, dus ik hoop dat u het niet erg vindt, dat ik het dan maar voor hem op neem. Zelf vindt hij het eigenlijk maar niks, maar ik doe het toch.

René is een in-en-in eerlijke vent en een aardige kerel, die zich een slag in de rondte werkt als fractieleider van GroenLinks. Je kan het wel of niet met die partij eens zijn, maar zij hebben als enige uit de oppositie aangetoond niet te blijven steken in zinloze kritiek vanaf de zijlijn.

Je mag ook stellen dat zonder mensen als die van GroenLinks, Shell gewoon was doorgegaan met het dumpen van giftig afval in de Hollandse IJssel. Gif dat vroeger regelmatig doorstroomde naar Alphen, waarna in de Oude Rijn duizenden dode vissen dreven. Dankzij GroenLinks snapt inmiddels iedereen, dat je het milieu niet ongestraft kan blijven verpesten, omdat er anders geen boom, walvis en uiteindelijk mens in leven blijft. Ook compleet nieuwe producten en technologische vernieuwing hebben we aan deze inzichten te danken.

In Alphen heeft GroenLinks aangetoond mee te kunnen doen met het stadsbestuur, dat het de afgelopen raadsperiode niet slecht heeft gedaan. Aangetoond dat je soms bereid moet zijn tot een compromis, om daarmee andere punten te scoren.

Dat zit partijen als die van Wil Verschuur (Beter Alphen) danig dwars. Overigens niet alleen Wil, maar ook anderen vinden het niet prettig om te zien, dat René Driesen waarschijnlijk beloond gaat worden bij de aanstaande verkiezingen. Vooral aan de linkerkant zijn ze daar bang voor. De SP maakt kinderachtige grappen met een gemene ondertoon en anderen vinden het allemaal wel meevallen. (Dat was natuurlijk wel anders geweest als René een vrouw was geweest of Mohammed of David had geheten).

Anderen doen het weer in hun broek voor de grote bek van Wil Verschuur. Wanneer staat er daar nou eens iemand op om er wat van te zeggen? “Je moet haar geen podium geven” zeggen ze dan. Nou dat podium krijgt ze al van bijvoorbeeld het gesubsidieerde Studio Alphen, dat met sensatie wanhopig probeert nog wat zieltjes te winnen. Daarna overvallen ze René Driesen met een live-interview en de vraag wat hij van de opmerking van Wil vond. En.. hoeveel jaar heeft ze dat podium al niet in de gemeenteraad?

Partijen, als RijnGouweLokaal, de PvdA en de SP zijn bang dat een deel van hun aanhang overloopt naar Wil. Wil, die zegt altijd recht door zee te zijn. Aan m’n hoela: Wil is helemaal niet recht door zee. Ze wil graag dat de Oudshoornse weg opengaat, maar verrot het om een motie in te dienen. Grote kans dat de meerderheid voor is, maar dan is ze haar stokpaardje en enige serieuze standpunt kwijt. Wil komt op voor zielige “oudjes” met alleen AOW, maar verzwijgt dat ze dankzij hun stem eerst zelf 20.000 Euro vergoeding in de zak steekt. Alhoewel vergoeding: ze is er vaker niet dan wel. Wel daarna klagen, dat ze niet gehoord wordt. Wil, die al 2x veroordeeld is voor belediging, maar vindt dat je moet kunnen zeggen wat je denkt. Misschien is dat ook wel zo, maar ga dan niet als Calimero staan janken als iemand anders wat van jou zegt. Wil, die tegen buitenlanders is. Tegelijkertijd is ze groot bewonderaar van Erdogan, die net als zij iedere kritische journalist het liefste in de gevangenis zou willen gooien. Die mogen NIET zeggen wat ze denken. Wil vergeet dan ook dat René haar voor 100% steunde toen ze in de zaak met Pauline Heijkoop voor de rechter stond.

Genoeg zo.

Als je ook maar een klein beetje links van het midden denkt, stem dan op René Driesen van GroenLinks. De enige manier om je stem niet verloren te laten gaan aan splinterpartijen en om een geweldige vent een steuntje in de rug te geven. Hij verdient het, de gemeente en dus ook u! Daarnaast moet iedereen zich ook afvragen, waarom de opkomst bij de raadsverkiezingen altijd zo laag is. Zou er soms een relatie bestaan met het niveau van sommige kandidaten..?

Fotograaf: Alphens.nl