Politiek - SP

« Vorige - Volgende »

Meer dan 90% tekent de petitie "Red de Zorg"!

10 juni 2015 - 14:39  •  SP Alphen aan den Rijn  •  reacties

Meer dan 90% tekent de petitie Red de Zorg!

Alphen aan den Rijn -

Honderdduizenden mensen die zorg nodig hebben omdat ze ouder worden, psychische problemen of een handicap hebben, raken deze zorg kwijt. Tienduizenden mensen die in de zorg werken, verliezen hun baan of hun inkomen. Diverse partijen roepen de regering daarom op om de afbraak van de zorg nu te stoppen.

De kwaliteit van zorg in de verpleeghuizen, verzorgingshuizen en thuiszorg staat al jaren onder druk. Zorgmedewerkers geven aan dat zij door alle veranderingen niet meer de zorg kunnen leveren waar ouderen recht op hebben. Door de hoge werkdruk, doorgeslagen flexibilisering (steeds een ander gezicht op de afdeling of bij een cliënt thuis) en de extra taken komen zorgmedewerkers tijd te kort om hun werk goed te doen.

Tijdens de handtekeningenactie gaf een mevrouw aan dat ze hoopte dat “ze volgende week een robot als zorgverlener zou krijgen. Dan hoef ik me niet langer te generen als ik me moet uitkleden. Ik heb me nu al voor genoeg , telkens andere vreemden uitgekleed”. De menselijke maat is weg.

Ongekend was het hoge aantal mensen in het winkelcentrum, dat aangaf de petitie te willen tekenen. Zo diep zit de frustratie en weerstand tegen de huidige bezuinigingen in de zorg. Het waren zorgverleners, familieleden van zorgbehoevenden, maar ook een huisarts, die aangaf dagelijks meerdere malen de gevolgen van de bezuinigingen met  lede ogen aan te zien.  

Fotograaf: Josh Walet
Tags: sp, petitie
SP.'
SP

Politieke partij