Politiek - SP

« Vorige - Volgende »

Vragen over hotel Toor

29 januari 2012 - 18:47  •  Jo Schriek  •  reacties

Vragen over hotel Toor

Alphen aan den Rijn -

Recentelijk werden we geconfronteerd met een door het college gepresenteerde ‘meesterlijke zet’, om de exploitatie van de stationsomgeving misschien een nieuw leven in te blazen. Via de pers moesten wij als gemeenteraad vernemen, dat de wethouder zijn handtekening had gezet onder de overname van het collegiaal historisch van belang zijnde Hotel Toor.

Er moeten appartementen (sociaal merendeels) en winkels in komen. Er staat in het persbericht, dat er zo gepoogd wordt de stagnatie in de ontwikkeling van de stationsomgeving, zo vlot te trekken. Wij zijn als SP natuurlijk erg blij dat we regelmatig worden bijgepraat door ons college, als het gaat om de kritische succes factoren binnen de deze exploitatie en exploitaties in het algemeen. Maar deze hadden we niet zien aankomen. De legitimiteit hiervan is ver te zoeken. De SP is natuurlijk wel blij dat er (wellicht) sociale huurwoningen worden gerealiseerd, voor inkomens tot 34.000 euro per jaar. Maar heeft wel vragen of dit aantal ten koste zal gaan, van de reeds afgesproken opgave binnen Alphen aan den Rijn, of dat deze extra zullen worden gerealiseerd. We vrezen een escape aan de Lage Zijde. Daarnaast lijkt het dat het college een actiever beleid wil gaan voeren binnen de exploitatie van het Stationsgebied en daarmee ook een nog groter deel van de risico’s voor haar rekening neemt. Met de ervaringen aan de Lage Zijde, waar ook een actief beleid wordt gevoerd, maar niet gevoeld door de Alphenaren, hebben wij daar veel vragen over.

We zijn hierbij geholpen door een bezorgd inwoner van Alphen aan den Rijn, Machiel van der Schoot. Hij heeft het nodige research werk gedaan, en daarmee veel vragen voorbereid.

Namens de SP Fractie en Machiel van der Schoot
Jo Schriek

 

Lees de vragen door HIER te klikken

Fotograaf: Josh Walet
SP.'
SP

Politieke partij