Politiek - RijnGouweLokaal

« Vorige - Volgende »

Minder m2 Cultuurhuis

31 mei 2012 - 20:56  •  Ank de Groot  •  reacties

Minder m2 Cultuurhuis

Alphen aan den Rijn -

Het Nutsgebouw kan gebruikt worden terwijl wij al eerder aangegeven hebben dat ook het leegstaande gebouw van de Rabobank een mogelijkheid kan zijn voor vestiging van de bibliotheek en verder blijft iedereen zitten waar ze zitten. Dus zeker twee mogelijkheden: Nutsgebouw  voor bibliotheek of voor streekarchief met museumfunctie of gebouw Rabobank voor bibliotheek en Nutsgebouw voor streekarchief met museumfunctie. Op deze manier vangen we twee vliegen in één klap: we gebruiken het Nutsgebouw en we gebruiken een leegstaand kantoorgebouw.

Voor de crisis werd gelachen om onze kleinschalige plannen voor de Lage Zijde maar zo langzamerhand blijken we aan alle kanten gelijk te krijgen.


Beste redactie, beste Jan,

In AD van vandaag lees ik dat een aantal partijen tegen het Cultuurhuis zijn. Helaas wordt de naam van Alphen 1 daarbij niet vermeld. Alphen 1 heeft zich vanaf het begin (lang voor een partij als Nieuw Elan) tegen het Cultuurhuis uitgesproken. Wij hebben zelfs alternatieve plannen voor het Nutsgebouw naar voren gebracht (bijvoorbeeld een bibliotheek) maar dat bleek toen niet mogelijk omdat er in het Nutsgebouw te weinig ruimte zou zijn. Ook zijn er destijds alternatieve aangedragen voor het Streekarchief. Tot onze verbijstering blijken we nu met minder ruimte toe te kunnen.Wij vinden dat we op deze wijze op het verkeerde been zijn gezet. Het Cultuurhuis is een prestigeobject en moet zo snel mogelijk uit de plannen. We hebben onze mond vol over bezuinigen en dit is een prima bezuiniging!

Graag dus een aanvulling op het bericht van vandaag.

Met vriendelijke groet,

Ank de Groot-Slagter

Fotograaf: Josh Walet
Rijn Gouwe Lokaal.'
Rijn Gouwe Lokaal

Politieke partij