Politiek - Nieuw Elan

« Vorige - Volgende »

Agrariėrs zijn ook ondernemers

23 juni 2013 - 19:48  •  Gerard van As  •  reacties

Agrariėrs zijn ook ondernemers

Alphen aan den Rijn -

 

Tijdens deze Hoorzitting kwam duidelijk de wens bij diverse Agrarische- en Glastuinbouw- en Sierteeltondernemers naar voren, dat zij meer bebouwings- en uitbreidingsmogelijkheden willen, om op een bedrijfseconomische manier hun bedrijf te kunnen runnen. Diverse ondernemers willen duurzaam bouwen en moeten met hun tijd mee, d.m.v. schaalvergroting, om te kunnen overleven. Een groot deel van deze bezwaren hadden eigenlijk via onderling overleg gewoon kunnen worden weggenomen, door niet te rigide met het ontwerp-Bestemmingsplan om te gaan, maar eerst met elkaar aan tafel te gaan, ter plaatse te gaan kijken en pragmatisch in te spelen op de eisen en behoeften van deze ondernemers.

 

Als overheid zit je er tenslotte voor om na te gaan hoe, en op welke manier je de ondernemers de ruimte kunt geven om te kunnen ondernemen, en niet om elkaar het leven zuur te maken. Juist in deze tijd van economische neergang en crisis is er grote behoefte aan een overheid en bestuurders, die de ondernemers activeren en stimuleren; want tenslotte leveren zij een belangrijke inbreng (o.a. producten, werkgelegenheid, belastinginkomsten enz.) aan onze maatschappij.

 

Het was dan ook zeer opmerkelijk, dat uit deze Hoorzitting bleek, dat noch de behandelend ambtenaar, noch de verantwoordelijk wethouder Hoekstra, van Ruimtelijke Ordening, maar notabene ook van Economische Zaken ooit ter plaatse was wezen kijken om de problemen waar te nemen, waarin diverse ondernemers verkeren.

 

Als dat was gebeurd, hadden diverse bezwaren ter plaatse zo opgelost kunnen worden.

Na mijn opmerking hierover in de betreffende vergadering, heb ik inmiddels als Raadscommissielid Gebiedszaken, via de Griffie een uitnodiging ontvangen om op 1 juli a.s. met de commissieleden een aantal locaties in het plangebied per bus te gaan bezichtigen. Bij voldoende belangstelling, gaat dit door. Het “kwartje” is in ieder geval bij wethouder Hoekstra gevallen, nu de uitwerking nog. Wordt vervolgd! 

Namens de Fractie van Nieuw Elan,

 

Gerard van As (Woordvoerder Gebiedszaken)

Fotograaf: Josh Walet
Nieuw Elan.'
Nieuw Elan

Politieke partij