Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Waarom lieg je zo Tseard Hoekstra?

25 februari 2017 - 11:48  •  Machiel van der Schoot  •  reacties

Waarom lieg je zo Tseard Hoekstra?

Alphen aan den Rijn - "Vermeer zet een verkeerd beeld neer", reageert wethouder Tseard Hoekstra van de gemeente Alphen. "Er is geen sprake van grootschalige horeca. En detailhandel in Rijnhaven is, naast bestaande winkels, beperkt mogelijk, gerelateerd aan watersport. Het is aanvullend op stadshart en Baronie. Met dit soort spookbeelden jaag je creatieve ondernemers weg. Versterk liever samen met ons het stadshart".

Nou Tseard, in de politiek zouden ze zeggen dat je beweringen op gespannen voet met de werkelijkheid staan, maar ik noem het beestje maar liever bij de gewone Hollandse naam:  "Je loopt te liegen meneertje Hoekstra en stevig ook!: 

Op je eigen site http://www.dewerfalphen.nl/rijnhaven-oost staat het volgende te lezen:

De afgelopen periode zijn er misschien weinig zichtbare verandering in de Rijnhaven-Oost geweest, maar achter de schermen gebeurt er van alles. Het Omgevingsplan voor Rijnhaven-Oost is vastgesteld. Dit betekent dat er voor u als gebruiker, bewoner of ondernemer in het gebied volop kansen liggen..

Baronie Haven
In vervolg op de succesvolle ontwikkeling van de Baronie (een combinatie van winkelen, wonen, kantoren, horeca en zorg) is Green gestart met een nieuwe ontwikkeling: Baronie-Haven. In Baronie Haven, direct gelegen aan de kade van Rijnhaven, is plek voor recreatie, horeca, wonen en winkelen. Straks loop je over de openbare wandelpromenade vanaf de Baronie rechtstreeks naar de haven voor een drankje aan het water op het terras van Baronie Haven of geniet je in het zonnetje van het uitzicht op de dobberende bootjes vanaf één van de stoere zitelementen op de nieuwe kade.

Lees even goed je schrijft het nota bene ZELF!

Achterkamertjespolitiek

"achter de schermen gebeurt van alles....."  Hoe democratisch verloopt dit eigenlijk? We weten allemaal dat je solliciteert naar een functie bij de provincie of een burgemeesterscap in Appingedam of zo. Laat je ons straks me de zooi zitten, nadat jij mooi weer hebt gespeeld? 

Beperkt????

Wandelpromade, recreatie, horeca, winkelen, een drankje aan het water....  Wat moet ik daar nog aan toevoegen? 100% concurrentie voor het centrum. Zoveel consumenten heeft Alphen niet. Het wordt dus twee keer niks zo.

 

Vandaag geen vriendelijke groet

Machiel van der Schoot

 

 

 

 

 

 

Fotograaf: Josh Walet