Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

MINERVA: Vrienden

4 september 2012 - 11:19  •  Eveline J. Verhoeve  •  reacties

MINERVA: Vrienden

Alphen aan den Rijn -

Gelukkig is het ook gewoon waar.

Zondag was de afsluitende dag van Culinair Alphen. Ik ben er elke editie alle dagen - nou ja, bijna alle dagen - bij. Dagje netwerken, dagje werken, dagje jureren en dagje voor de lol.

Voor het eerst heb ik dit jaar dagje werken overgeslagen. Gewoon omdat het niet meer kan. Het is namelijk een beetje zinloos om een artikel te maken voor een website en vervolgens kan niemand dat artikel plaatsen, want het kantoor is gesloten...  Vroeger, toen het kantoor nog in Alphen zat, had ik de sleutel en dan kon ik gewoon even naar binnen lopen en achter mijn eigen pc het systeem van de krant induiken. Nu is het dagje werken verdeeld over de drie andere dagen. Dat is best relaxed. En vrijdag is er lekker toch een artikel op www.alphensnieuwsblad.nl gegaan over de openingsavond. En maandagochtend weer, toen over het Beste Gerecht 2012.

Dagje jureren is gewoon vreselijk leuk. Voor wie het niet weet: Culinair Alphen heeft restaurateurs - mooi scrabblewoord - die hun kennis en kunde laten zien in een setting met keuken, terras én vooral heerlijke kleine gerechten. Elke deelnemer mag een eigen gerecht nomineren voor de hoofdprijs: de bokaal voor het beste gerecht. Als een van de zes juryleden mocht ik gewapend met scorelijst en camera die tien heerlijke gerechten proeven en beoordelen. Voor het eerst was het een nek-aan-nek race tussen de nummers 1, 2 en 3. De Watergeus won, Dolce Vita werd glansrijk tweede en Proto was de nummer 3.

Zondag was het dagje voor de lol. Gewoon omdat ik nog een keer die zwaardvis met uien-olijfolieijs kon eten bij Dolce Vita. En omdat de Vrienden van Alphen Live speelden. Een mix van bekende en minder bekende muzikale Alphenaren die onder leiding van good old Machiel van der Schoot op het podium klommen en even lekker gingen rocken. Wethouder Tseard Hoekstra had zijn gitaar afgestoft en ook raadsleden André de Jeu en René Driesen waren van de partij. André omdat ie vroeger in een bandje zat, René omdat ie nog steeds als 'het zingende raadslid' door het leven gaat. Een van de minder bekende Alphenaren zit trouwens ook in de band Phrixus die Debatcafé OpHetDorp maandelijks opleukt. De Gitarama's ondersteunden de gig. Enfin, die camera om mijn nek werd heel druk gebruikt. Het resultaat staat op Facebook.

Slaan wethouder Tseard en raadsleden René en André in de gemeenteraad elkaars hersens zo af en toe figuurlijk in, op het podium van Culinair Alphen was het pais en vree. De muzikanten hadden er lol in, en dat straalden ze uit. Duizenden mensen keken naar het podium en luisterden naar de muziek, al dan niet met een biertje en een roti of iets anders natuurlijk. Er viel geen onvertogen woord, iedereen had plezier, de sfeer was relaxed.

Muziek verbroedert. Zie je nou wel.

Minerva

Fotograaf: Josh Walet
30-08-2012 tot 02-09-2012 - Culinair Alphen 2012.'
30-08-2012 tot 02-09-2012 - Culinair Alphen 2012

Ook in 2012 kunnen de fijnproevers weer hun hart ophalen!