Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Nieuwjaarsreceptie

2 januari 2013 - 23:04  •  Jaap Hekkema  •  reacties

Nieuwjaarsreceptie

Alphen aan den Rijn -

Puur uit nieuwsgierigheid wilde ik ook wel eens meemaken hoe de upper ten zich onder elkaar weet te vermaken. Het viel reuze mee. Het leek me een doorsnee van onze plaatselijke bevolking. Veelal oudere mannen en vrouwen natuurlijk. Veel  grijze  baarden  en snorren. Je zag ze keurig in het pak met stropdas en dames met mooie gewaden maar ook veel vrijetijds kleding en hippe leggings met korte rokjes van de vrouwen. Volgens mijn vrouw zag ik er ook keurig verzorgd uit anders had ze me niet de deur uit laten gaan.

Ik heb er geen spijt van. Na aandringen van de Machtigste Man heb ik de stoute schoenen aangetrokken. Hij was er ook met zijn lieftallige echtgenote. Ik zag oude bekenden waarvan ik vaak de naam niet meer wist. Gemeenteraadsleden en notabelen. De heer Eenhoorn liep onbevangen tussen zijn onderdanen, hier en daar een praatje makend. Het was een feest van herkenning en ook van erkenning. Niets herinnerde aan de felle tegenstellingen en verwijten van het afgelopen jaar. Het nieuwe jaar is goed ingezet.

Mede ook door de uitstekende verzorging van de inwendige mens voelde ik mij als een  vis in het water. Het begon met champagne gevolgd door de nodige alcoholische en frisse drankjes. We werden overstelpt met hapjes en lekkernijen. Het kon niet op.

Het werd pas echt belangrijk met de toespraak van de heer Eenhoorn en de uitreiking  van de  vrijwilligersprijzen maar daar over hoef ik niets meer te zeggen. Door het hoofdartikel in Alphens.nl is me het gras al voor de voeten weggemaaid, zoals ik gezien heb.

Fotograaf: Josh Walet