Andere Blogs

« Vorige - Volgende »

Het dramatische Voetbalgebeuren

21 juni 2016 - 10:42  •  Jaap Hekkema  •  reacties

Het dramatische Voetbalgebeuren

Alphen aan den Rijn -

Dat toezien is al een ramp op zich. Niet alleen dat je pijnlijk herinnerd wordt aan de afgang van onze nationale 11 maar veel meer nog aan de aanblik van het stelletje ongeregeld dat zich op de velden voortbeweegt.

Wat een outfit.
Het eerste wat opvalt zijn de slobberige en zwabberende broeken die ze op last van de sponsors moeten dragen. Het lijken soms wel rokjes. Geen vrouw zal zich daarover opwinden. Ik weet het van mijn eigen vrouw. Vroeger, in mijn tijd dus, probeerden wij onze edele delen in de vorm van 'lekkere kontjes' zo voordelig mogelijk aan het vrouwvolk te tonen. Het ergste is echter de afschuwelijke aanblik van al die getatoeeerde ledematen. Het is mij een raadsel hoe een gewone normale vent zijn lichaam zo kan toetakelen. Natuurlijk zijn er wel bijzondere figuren die er misschien hun brood mee verdienen maar dan nog. Je zit er wel je hele leven aan vast. Gelukkig is mijn lichaam nog roomblank.

Mijn volgende punt is de bijzondere  manier waarop het kapsel op je hoofd in de vreemdsoortigste idiote wijze tot een karikatuur vervormd wordt waar je niet op lijkt. Een neger met een blonde kuif bijv. Of een rode haardos. Als ik neger was zou ik me dood schamen. En dan die knotjes bij een vent. Ik walg van die lui. Zie je een Slatan en ook nog als hij zijn bek opentrekt, dan zak je toch helemaal door de grond.

Ook heel erg vind ik de rare manieren waarop tegenwoordig iets te vieren is. Als iemand gescoord heeft vliegt de hele bende er op af en wordt hij geknuffeld en gezoend alsof het lekkere meiden zijn. Het homogehalte moet wel hoog zijn zo te zien. Als er iemand gewisseld wordt wegens slecht spel, steek je juichend beide handen in de lucht en verwelkom je je vervanger met een dubbele high five en een klapje in zijn nek. Vervolgens loop je de hele bank langs om iedereen te bedanken voor het genoten vertrouwen. Ja ja. Wie gelooft dat?

Terug naar Studio France 2016. Wat een ruig zooitje is dat ook geworden. Ben ik nou zo uit de tijd? Presentator Henry Schut moest van zijn vriendin zijn baard laten staan zei hij aan het begin. Dat zal best anders hoor je er niet meer bij. Overigens wel een aardige vent. Maar de rest is om te huilen vaak. Die Hugo Borst spant wel de kroon. Nog grijs ook en dat voor een jonge vent. Walgelijk. Gelukkig zijn er ook nog wel gladde kerels bij. En warempel net op Zaterdagavond zie ik een paar leuke jonge meiden zitten. Zonder baard weliswaar maar wel een mooie bos haar. Ze voetballen ook en nog hoog ook. Nederlands Elftal dames. Waar heb je het dan over? De hoofdmoot werd natuurlijk Ronaldo. Mijn favoriet. Ik kan het ook niet helpen. Glad bekkie, keurige haartjes en de nodige capsones waardoor alle camera's op hem gericht staan. Hij weet dat zelf veel te goed. Die Studiomeiden waren ook weg van hem.

Eerlijk is eerlijk een slechte voetballer is het niet maar tegen Oostenrijk had hij wel pech. Een strafschop missen op de paal mag hem niet overkomen. Hij zou zich met een rake trap onsterfelijk gemaakt hebben. Hopelijk gaan we nog veel meer van hem zien.

Door al die buitensporig uitgedoste voetballers beleeft de politie natuurlijk hoogtijdagen. Komen ze met een dure bolide voorbij, grijpen ze gelijk in en beginnen ze etnisch te profileren. Geen gezicht zo'n rooie neger in een Ferrari. Of een blanke knot om het neutraal te houden. Vaak hebben ze het dan mis want die voetballers blijken centen te hebben. By the way, wat een zwarte voetballers lopen er toch in Europese landen. Wij zijn toch van nature blank!

Zo, ik heb even mijn hart gelucht. Iedereen zal het niet in dank afnemen.

Fotograaf: Josh Walet
Tags: voetbal
Jaap Hekkema.'
Jaap Hekkema