Politiek - Nieuw Elan

« Vorige - Volgende »

Desiree van Brussel in gemeenteraad voor Nieuw Elan

19 januari 2016 - 10:16  •  reacties

Desiree van Brussel in gemeenteraad voor Nieuw Elan

Alphen aan den Rijn -

Van Brussel is de nummer 8 op de kieslijst van Nieuw Elan, dat met zes raadsleden en een wethouder de op een na grootste partij is. Nieuw Elan heeft binnen haar gelederen zeer verschillende en lokaal ook zeer betrokken inwoners. Van Brussel is daarop geen uitzondering. Naast haar werk als eigenaar van Makelaardij Van Brussel, is zij actief in verschillende netwerkclubs. Ook is zij bestuurslid van Sporthelden. Tot haar benoeming was zij lid van de communicatiecommissie van ondernemingsvereniging VOA.

“Ik had me er na de verkiezingen bij neergelegd dat ik geen raadslid zou worden. Dat het nu toch gebeurt, heeft een hele nare reden. Ik had niet verwacht dat ik alsnog in de gemeenteraad zou komen”, vertelt Van Brussel. “Natuurlijk ga ik me volledig inzetten. De eerste tijd doe ik dat door vooral veel dossiers te lezen, te kijken en te luisteren en met meer ervaren fractiegenoten te sparren en op stap te gaan. Na de zomer wil ik actiever worden.”

Desiree van Brussel heeft veel expertise op het gebied van wonen en op het gebied van duurzaamheid. Uiteraard is zij als ondernemer ook geïnteresseerd in economische zaken. “Maar uiteindelijk ben ik het meest geïnteresseerd in mensen. Dat vind ik het leukste aan de makelaardij, aan het netwerken en aan de politiek.”

Van Brussel heeft ook veel affiniteit met sport. Zij heeft een aantal malen het Alphense SportGala gepresenteerd. En, zij was zelf een topatlete met zilveren medailles bij de Nederlandse kampioenschappen verspringen en meerkamp. Van Brussel is ook druk bezig met beleidszaken voor Sporthelden, deze stichting ondersteunt talentvolle Alphense sporters als Maureen Koster en Noël van Klaveren.

Desiree van Brussel is al sinds de oprichting lid van Nieuw Elan. Zij heeft gestreden om een hoge plek bij de verkiezingen van eind 2013. Het werd de achtste plaats, net niet genoeg om een raadszetel te veroveren. Nu is het er alsnog van gekomen: Desiree van Brussel zit vanaf 28 januari in de Alphense gemeenteraad!

Fotograaf: Josh Walet
Nieuw Elan.'
Nieuw Elan

Politieke partij