Politiek - Nieuw Elan

« Vorige - Volgende »

Het laatste politieke nieuws over Nieuw Elan

4 februari 2016 - 12:14  •  Nieuw Elan  •  reacties

Het laatste politieke nieuws over Nieuw Elan

Alphen aan den Rijn -

Nieuw Elan en CDA hebben samen een tekstwijziging (amendement) ingediend om een onderzoek naar eventuele verplaatsing van de coffeeshops in de Hooftstraat in Alphen aan den Rijn te houden in het eerste kwartaal van 2017. Zij willen minstens een jaar monitoren hoe de inmiddels genomen maatregelen uitpakken. In het collegevoorstel was opgenomen om de coffeeshops niet te verplaatsen en het daarbij te laten.

Verschillende partijen waaronder Nieuw Elan hebben een motie ingediend over de hefbrug in Boskoop. Het gaat daarbij vooral om onderzoeken naar aanpassingen die op korte en middellange termijn de doorstroming en veiligheid rond de hefbrug verbeteren. De raad wil ook weten wat de gevolgen zijn van de Rijksmonumenten-status van de brug. Ook kreeg het college van burgemeester en wethouders de opdracht om een kosten-baten analyse te laten maken voor verbeteringen en de voor- en nadelen van elke mogelijke aanpassing.

Desiree van Brussel
In de raadsvergadering van 28 januari is Desiree van Brussel door burgemeester Liesbeth Spies beëdigd als raadslid in de fractie van Nieuw Elan. Zij volgt raadslid Sjaak Blaazer op die in december onverwacht is overleden. "Natuurlijk ga ik me volledig inzetten. De eerste tijd doe ik dat door vooral veel dossiers te lezen, te kijken en te luisteren en met meer ervaren fractiegenoten te sparren en op stap te gaan. Na de zomer wil ik actiever worden", zegt Van Brussel. Het nieuwe raadslid heeft veel expertise op het gebied van wonen en op het gebied van duurzaamheid. Uiteraard is zij als ondernemer ook geïnteresseerd in economische zaken. "Maar uiteindelijk ben ik het meest geïnteresseerd in mensen."

Voortgang Stadshart Lage Zijde
Soms zit het mee, soms zit het tegen. Hoewel de bouw- en andere werkzaamheden rond het Thorbeckeplein voorspoedig verlopen, soms zijn er ook tegenslagen. Desondanks is wethouder Gerard van As zeer tevreden met de voortgang.

Het is onzeker welke horecaonderneming in het Nutsgebouw komt. Helaas is V&D/La Place onlangs failliet verklaard. De ‘losse’ vestigingen van La Place zijn overgenomen door Jumbo, maar of de plannen voor het Nutsgebouw doorgaan is onbekend. "Het is zeker de bedoeling dat er een goed horecaconcept in het Nutsgebouw komt", meldt Van As. "Of het nu om een nieuwe La Place gaat of een ander concept." De nieuwe eigenaar heeft in ieder geval een Plan B achter de hand.

Het gebouw van Bakkerij van Vliet is inmiddels leeg. De eigenaar heeft besloten om het pand toch aan de gemeente te verkopen. Het pand wordt gesloopt. Hierdoor kan een aaneengesloten rij met ‘herenhuizen’ in oude stijl worden gebouwd langs de Hooftstraat. In deze panden komen appartementen waarvan de meeste inmiddels zijn verkocht.

Ook in de verkoop zijn de panden die op de locatie Triangel worden gebouwd. De bouwstijl is hier te vergelijken met de oude pandjes die vroeger in deze omgeving stonden. Ze krijgen een traditioneel uiterlijk met een modern interieur.

De flats in het Thorbeckegebouw zijn inmiddels in de verhuur. WonenCentraal is de verhuurder van deze sociale huurappartementen.

De Kromme Aar wordt verbreed. Er is een nieuwe damwand geslagen en de grond tussen deze en de oude wand wordt uitgegraven. Hierdoor ontstaat voor het Nutsgebouw een sloepenhaventje en een terras aan het water.

Fotograaf: Josh Walet
Desiree van Brussel.'
Desiree van Brussel

Nieuw Elan.'
Nieuw Elan

Politieke partij