Politiek - Nieuw Elan

« Vorige - Volgende »

Sjaak Blaazer kandidaat raadslid Nieuw Elan

29 mei 2013 - 15:13  •  Sjaak Blaazer  •  reacties

Sjaak Blaazer kandidaat raadslid Nieuw Elan

Alphen aan den Rijn -

Dat deze bekende Boskoper zich bij Nieuw Elan heeft aangesloten, is voor velen een verrassing. Niet dat hij in de politiek gaat, want als journalist van de Gouwekoerier heeft hij vaak verslag gedaan van commissie- en raadsvergaderingen. Ook was hij bij verkiezingen vaak voorzitter van politieke forums. Bij discussies over geloof en politiek was hij ook betrokken. Verrassend is de keuze voor de lokale partij Nieuw Elan.

Boskoop wordt straks gehoord in de raad
Blaazer over die keuze. “Ik ben benaderd door Nieuw Elan. Aanvankelijk stond ik niet te springen. Toen ik door kreeg waar Nieuw Elan voor stond, zag ik veel zaken die mijn instemming hadden. Bovendien kreeg ik de kans om Boskoop in die partij op de kaart te zetten. Wie straks het verkiezingsprogramma van nieuw Elan leest, ziet die aandacht voor het Boskoop’s belang.

Als mensen op mij stemmen, wordt het Boskoopse geluid straks in de nieuwe gemeenteraad zeker gehoord. Wie mij kent, weet wel wie ik ben, waar ik voor sta en waar mijn hart naar uit gaat.”

Luisteren naar de burger
Volgens Blaazer is Nieuw Elan een partij, die zich op een positieve manier aan het ontwikkelen is. Er zijn veel enthousiaste jongeren en er wordt goed naar elkaar geluisterd. En er wordt naar de burgers geluisterd, want de politiek is er voor de burgers.

Niet vooruitlopen op verkiezingen
Vooruitlopen op de uitslag van de verkiezing op 13 november wil Sjaak Blaazer niet, maar hij verwacht net als lijsttrekker André de Jeu dat Nieuw Elan, die het goed doet in de prognoses, op acht zetels uitkomt. Meer wil Blaazer daar niet over zeggen. Wel hoopt de nieuwe lokale politicus dat Boskoop op 13 november in het stemhokje het vakje nummer 6 van lijst 6 rood maakt.

Fotograaf: Josh Walet
Sjaak Blaazer.'
Sjaak Blaazer

In Boskoop wonend raadslid van Alphen aan den Rijn.

Nieuw Elan.'
Nieuw Elan

Politieke partij