Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Ik ga golfen !!

4 juli 2013 - 14:57  •  Machiel van der Schoot  •  reacties

Ik ga golfen !!

Alphen aan den Rijn -

HONDERD DUIZEND EURO!! Dat is de huur die een aantal Alphenaren bereid is te betalen voor het openbare deel van de golfbaan. Recentelijk is er een onderzoek geweest naar de financiële situatie bij golfclub Zeegersloot. Volgens de accountant van BDO, wethouder Lyczak en natuurlijk de golfclub zelf, was er aan het openbare deel (op gratis gemeentegrond) geen droog brood te verdienen.  Maar, zo probeerden ze ons wijs te maken, met het veel kleinere besloten deel (op duur betaalde eigen grond) werd wel winst gemaakt.  En het was nog helemaal eerlijk gegaan ook.

Nu hebben wij de cijfers eens goed bekeken en wij denken van de huidige oubollige golfbaan een prima winstgevend bedrijf te kunnen maken. Daarbij is ook iedereen weer welkom, zoals u het oorspronkelijk zelf bedoeld hebt. Het wordt weer een echte openbare baan, zonder de barrière van een duur golfvaardigheidsbewijs en zonder de kledingvoorschriften zoals een geruite dan wel rode vrijetijdsbroek voor de heren en een parelketting dan wel zijden sjaaltje voor de dames.  

We vinden het ook redelijk dat wij wel een bijdrage leveren aan de kosten van het complex. De gemeente onderhoud namelijk de algemene voorzieningen en is eigenaar van de grond.

De wethouder schrijft dat het niet mogelijk is om het openbare deel (18 holes) financieel te scheiden van het besloten deel (9 holes + het clubhuis) en dat er daarom van aannames is uitgegaan. Rare aannames natuurlijk als de uitkomst is dat het ene deel een eigen vermogen van niks, niente, nada heeft en het andere deel een miljoen Euro bezit. Waarschijnlijk is de marktwaarde nog veel hoger.   

Wij willen echter geen juridisch of accounting gehakketak, over de juistheid van cijfers en interpretaties daarvan en hebben daarom een simpele oplossing gevonden. Binnenkort vindt er een bespreking plaats over het oorspronkelijke contract, waar de golfclub zich niet aan gehouden heeft. Behalve dat er nooit winst is afgedragen, hebben ze ook nooit het afgesproken onderhoudsplan ingediend en al die jaren nagelaten financiële verslagen op te sturen. U kunt dus zonder problemen het contract opzeggen, waarna de splitsing automatisch een feit is.

Nogmaals wij zijn bereid 100.000 Euro huur per jaar te betalen.

Zegge HONDERD DUIZEND EURO

en daarbij de nodige bankgaranties te verschaffen. Daar kunt u toch aardig wat voorgenomen bezuinigingen mee terugdraaien. We hebben begrepen dat er nog meer gegadigden zijn, en willen dus met klem stellen dat dit niet ons eindbod is. Daarom verzoeken wij u ook om ons op de hoogte te houden van de procedure, volgens welke u naar een nieuwe exploitant zoekt. Wij doen graag mee.  

Hoogachtend,

Namens Golfclub Alphen BV i.o.

Machiel van der Schoot

Fotograaf: Josh Walet