Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Verkeersklucht

17 september 2011 - 13:51  •  Jacqueline Servais  •  reacties

Verkeersklucht

Alphen aan den Rijn -

De kruising Oranje Nassau Singel en de N207 wordt gereconstrueerd.
Sinds maandag 11 september is de Hoorn afgesloten.
Vanaf morgen wordt de N11 gedeeltelijk afgesloten. Op drie plaatsen tegelijk wordt zo goed als heel Alphen afgesloten.
De Vliestroom is al maanden praktisch onbereikbaar.

Bijna alle verkeer dat zich nog buiten een garage durft te wagen, is aangewezen op: de prins Bernardlaan waar het verkeer zo vast staat als een huis.
Wat schetst mijn verbazing toen ik vanochtend de Eisenhowerbrug over reed: gele borden. Met een aankondiging. Eind van deze maand worden asfalteringswerkzaamheden gedaan aan: jawel, uitgerekend op de Bernardlaan.
Mijn vraag aan provincie en gemeente Alphen is dan ook: wie is zo intelligent om dit te bedenken. Zoiets kun je niet eens fantaseren.

Ik denk langzaam aan een complottheorie. Koste wat kost is men bezig ons als inwoners de zo fel begeerde grote rondweg door de strot te duwen. Dat we murw geslagen door de chaos uiteindelijk niets meer te kiezen hebben, geen inbreng meer willen buiten: laat in vredesnaam die rondweg bouwen. Dan zijn we van dit gedonder verlost. Maar dat kan helemaal niet, gezien de ‘tot nu toe onbekende brief’ die kennelijk is achtergehouden door een wethouder. Wie bedenkt dit dan wel? Het zijn de gemeenteambtenaren aan een bureau die, met hun fietsje naar hun werk peddelen dit bekokstoofd hebben.

Het moest verboden worden dat er geen enkele planning of visie of beleid, foei wat een vieze woorden, wordt gevoerd en dat iedereen zo naast en langs elkaar heenwerkt.
Vandaag lees ik dat de wethouder verantwoordelijk voor de verkeersstromen, geen overleg heeft gehad met de Provincie en andersom ook niet. Hij zelf zegt: Dat moet beter kunnen.

Hiermee geeft hij zichzelf een brevet van onvermogen.

Fotograaf: Josh Walet
Jacqueline Servais.'
Jacqueline Servais