Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Patiënt Ruud Gebel wil zijn medicijnen niet innemen

27 juni 2011 - 12:27  •  Machiel van der Schoot  •  reacties

Patiënt Ruud Gebel wil zijn medicijnen niet innemen

Alphen aan den Rijn -

Ruud is fractieleider van de VVD, de grootste partij in Alphen aan den Rijn. Een machtige positie. Je trekt aan de touwtjes bij het verdelen van wethoudersposten. Andere partijen staan in de rij om mee te mogen doen. Ze zijn bereid om alles toe te geven voor een stukje pluche. Ruud kan zo bepalen wat er 4 jaar lang in de gemeente gebeurt. Raadsvergaderingen zijn een wassen neus. Vooraf is al lang bekend wat er besloten wordt. Wij maar denken dat er democratie is. Ja in het hokje, maar voor de rest niet. Ga maar eens kijken bij zo’n voorgekookt toneelstuk dat raadvergadering heet. 

Zoveel macht maakt mensen blind, vergeetachtig en arrogant. Ruud lijdt er ook aan. Gelukkig bestaat er een medicijn tegen: kritiek. Het smaakt niet lekker, dat weten we. Als een klein kind dat een vies drankje van de dokter niet wil slikken, schrijft Ruud in zijn laatste blog dat een minderheid negatief loopt te mopperen en het niet met zijn meerderheid eens is. We doen het voor jou Ruud, voor je eigen genezing!

Kijk nou eens naar wat je op internet zet: 

Je moppert zelf op partijen die de OZB (gemeentebelasting) willen verhogen. Je vergeet helemaal te vertellen, dat jouw partij zelf 138 miljoen Nuongeld achterover drukt. 5.000 Euro per gezin, meneer de dokter! Je gaat te keer tegen 52% belastingdruk, maar kan je niet meer herinneren dat eerst de hypotheekrente en de lagere schijven in  mindering worden gebracht. Je zit al te lang aan de top om nog te weten, dat de gewone man procentueel veel meer premies betaalt. 

Als er netto nog wat overblijft moeten we BTW, wegenbelasting, accijnzen, BPM, parkeren en OZB betalen. Die  laatste belasting betreft niet alleen huiseigenaren zoals jij schrijft. Weet je niet, te lang geleden zeker, dat ook huurders OZB betalen? Bij huurders zit het in het maandbedrag. Jij denkt toch niet dat hun huisbaas de geefklierziekte heeft? Ook energiebedrijven mankeert wat dat betreft niks. Dat Nuongeld gaan wij links- of rechtsom betalen!

Als laatste hebben we nog bijdrage ziektekosten. Dat verzwijg je ‘per ongeluk’. Een paar weken geleden schreef je ook. Over de bezuinigingen bij huisartsen. Toen wist je niet hoe gauw je in de boom moest klimmen. Och, och, och wat was je zielig. Je leek wel een socialist man!

Weet je waarom de gezondheidszorg zo duur is Ruud? Omdat jij met je parttime baantje en je gebrekkige service net zoveel wil verdienen als die ouderwetse huisarts, die dag en nacht klaarstond. Je raadsvergoeding vergeet ik nog maar even, die krijgt een vrijwilliger bij voetbal ook niet.

Nou mond open, niks meer zeggen en slikken jongen!

 

Machiel van der Schoot

P.S.

dat boekje over jongeren in Alphen had ik al gekocht voor dat jij het als politicus weer gratis kreeg en er goede sier mee ging maken.

Fotograaf: Josh Walet
Machiel van der Schoot.'
Machiel van der Schoot

Ondernemer en blogger