Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Stennis met Dennis - De reactie van Ruud Gebel

20 november 2012 - 15:26  •  Dennis Captein  •  reacties

Stennis met Dennis - De reactie van Ruud Gebel

Alphen aan den Rijn -

1. Vind jij ook niet dat wij het recht hebben te weten hoeveel vaten met kankerverwekkend gif er onder de golfbaan liggen?

2. En dat deze allemaal moeten worden opgeruimd, of het er nu twee of tweehonderdduizend zijn?

3. Vind jij ook niet dat die zogenaamde waterdichte kleilaag rondom de gifbelt is bedacht door mensen met een OLO-diploma (OLO: Ontiegelijk Laag Onderwijs)?

4. Vind jij ook dat de Coupépolderaffaire de naam van Alphen aan den Rijn al een kwarteeuw bezoedelt?

5. Vind jij ook niet dat jouw dorpsgenoten, zij die zich zorgen maken over hun gezondheid, een punt hebben? Een heel dikke punt?

6. Vind jij, die in het dagelijks leven arts bent en vaker dan wie ook in aanraking komt met die gruwelijke ziekte genaamd kanker, nu ook niet dat de gemeente elke twijfel rondom deze mogelijk levensbedreigende situatie moet wegnemen?

Dit was de reactie van Ruud Gebel: “Ik weet niet of de zorgen die er leven terecht zijn, maar ik begrijp ze wel. De raad heeft op 31 mei reeds een onderzoek ingesteld naar de Coupépolder. We verwachten de resultaten in de raadsvergadering van december te bespreken. Als daar uitrolt dat de tot nog toe genomen maatregelen niet afdoende zijn en er op termijn gevaar is voor de volksgezondheid, zullen wij besluiten de noodzakelijke aanvullende maatregelen te nemen. Niemand in de raad piekert er over om te doen of er niets aan de hand is als dat wel het geval is. Ik ben arts en geen milieudeskundige, daarom hebben we externe deskundigen ingeschakeld. In Zembla hebben we slechts een deskundige gezien met een visie op deze kwestie, maar er zijn ook deskundigen te vinden die anders denken over de beste manier om dit soort vervuiling aan te pakken. Ik vertrouw er op dat de externe deskundigencommissie, geleid door enkele raadsleden, in staat is de raad op de juiste wijze te adviseren.”

Beste Ruud,

Bedankt voor je antwoorden. Of beter gezegd, voor je antwoord. Want de enige vraag die je hebt beantwoord is vraag 5. Bovendien heb ik moeite met de inhoud van je reactie, die ik koud en oppervlakkig vind. Je verschuilt je achter milieudeskundigen en een lopend onderzoek. Maar Ruud, we wachten al 25 jaar op een goede verklaring en een goede oplossing. Jij doet toch niet mee aan het aloude politieke spelletje van op de lange baan schuiven? Ik heb je vorige week een beetje gepest door jou neer te zetten als een bullebak. In werkelijkheid heb ik jou heel hoog zitten (Voel je ‘m naar binnen glijden, die veer?). Ik weet dan ook dat jij beter kan.

Ik vraag je daarom hierbij nogmaals de vragen (alle) te beantwoorden? Maar wil je nu al het politieke geneuzel alsjeblieft achterwege laten en louter en alleen jouw gevoel laten spreken? Laat je intuïtie eens aan het woord. Ik ben 42 jaar en durf steeds vaker op mijn gevoel af te gaan. Jij bent nog een paar jaartjes ouder, dus ik denk dat jij dat met nog meer overtuiging durft te doen. Wat zegt jouw hart? Wat zegt jouw eksteroog als het 5 graden Celsius is en een misereregentje neerdaalt? De mijne slaat dan altijd de spijker vol op de kop. Afijn, je snapt wel wat ik bedoel. Ik ben benieuwd.

Dennis Captein

Fotograaf: Josh Walet
Ruud Gebel.'
Ruud Gebel

Ruud Gebel is huisarts en fractievoorzitter voor de VVD in Alphen aan den Rijn.