Politiek - GroenLinks

« Vorige - Volgende »

Velen zullen Piet Demoet missen...

27 augustus 2013 - 19:48  •  René Driesen  •  reacties

Velen zullen Piet Demoet missen...

Alphen aan den Rijn -

Hedenmorgen vernam ik het trieste bericht dat Piet Demoet op 66-jarige leeftijd is overleden Voor mij en vele anderen is dit toch onverwachts. Begin juli is Piet geopereerd aan een tumor in zijn darm. Na de nodige complicaties leek er nu een opgaande lijn te zijn en is Piet afgelopen vrijdag van het Ziekenhuis naar de Brug in Alphen verhuisd om daar verder te revalideren.

Piet was voor GroenLinks iemand die je zogezegd om een boodschap kon sturen. Iemand met veel feeling in- en voor de Alphense samenleving en een grote aversie tegen onrecht. Iemand met een sociaal gezicht Een man met humor maar als het nodig was ook iemand die scherp uit de hoek kon komen. Dat liet hij in de (commissie-)vergaderingen dan ook wel merken

Voor mijzelf was Piet ook veel meer dan een fractielid van GroenLinks. We hadden dagelijks contact over lopende politieke zaken of over zaken die volgens ons politiek zouden moeten gaan lopen. Ook deelden we onze liefhebberij voor muziek. Zijn verhalen hierover waren boeiend. Alphen moet hem eeuwig dankbaar zijn omdat Piet aan de wieg stond van Jongerencentra/Poppodia Zappa en Midas (het latere Kasteel).

Vanwege zijn vele lijntjes met wereldberoemde artiesten haalde hij deze kopstukken in het verleden meermaals naar Nederland. Zo zette Piet Demoet Popmuziek in Alphen op de kaart Nieuwe plannen waren alweer in de maak. Samen zouden we een boek gaan schrijven over de geschiedenis van de Alphense Popmuziek

Piet zag ook kansen voor- en met het nieuwe Alphense Poppodium. Laten we met zijn allen dus nog harder werken om te zorgen dat dit van de grond komt Piet gaat het dus niet meer meemaken en velen zullen Piet missen.    

Anders ik wel....

vriendelijke groet,

René Driesen vriend/fractievoorzitter GroenLinks

Fotograaf: Josh Walet
GroenLinks.'
GroenLinks

Politieke partij