Politiek - SP

« Vorige - Volgende »

Het gaat dus slecht met de bomen

29 oktober 2011 - 03:56  •  Ronald Pleij  •  reacties

Het gaat dus slecht met de bomen

Alphen aan den Rijn -


Het gaat gewoon slecht met circa 25% van de bomen in Nederland. In ons eigen Kerk en Zanen is zelfs bij circa 70% van de bomen één van de nieuwe boomaantastingen aangetroffen. En dat woord ‘nieuwe’ baart mij dus grote zorgen. Want wat zijn die nieuwe boomaantastingen dan? 

Bijvoorbeeld bastknobbels, bastlijnen, bastscheuren, bastbloedingen en bastafsterving (kijk aub op de site www.boomaantastingen.nl voor voorbeelden! Met dank aan Niek van ’t Wout!). Buitenste cellagen van die bomen sterven dus spontaan af. Onderzoekers breken hun hoofd over de vraag waardoor dan wel. 
Intensief onderzoek vanaf 2007 door vele deskundigen, houden een paar opties over waardoor de bomen ziek worden. Schimmels, virussen etc. tonen géén relaties met de nieuwe aantastingen. Blijven over, luchtverontreiniging en hoogfrequente elektromagnetische straling (EMS). Gek hè dat ik me dan zorgen maak? 


Luchtverontreiniging neemt almaar toe omdat er steeds meer auto’s bijkomen. (1januari 2011: 8.002.579 auto’s en de verwachting is dat we er in 2020 bijna 9(!) miljoen rijden!) Ondanks dat we steeds schonere auto’s maken. 
En dan die EMS. Ja, nu ga ik veel mensen tegen de scheentjes trappen, en ik ga het lekker toch doen, dus reageer maar! We hebben teveel mobiele telefoons!! En dan vooral die uitgaven met die internetmogelijkheden. Want ja, we moeten iedere minuut bereikbaar zijn en we moeten iedere minuut onze mail kunnen checken of effe kunnen twitteren, pingen, pongen en noem maar op. Onzin!!We laten ons gek maken door die cowboys van providers, die overal hun masten neerpleuren om zelfs op het donkerste gat van de Veluwe bereikbaar te zijn. Tot nog niet zolang geleden heetten die mobieltjes “UMTS telefoons”. Toen steeds meer bleek dat die dingen een aantal “bijwerkingen” had, zijn we de naam maar snel gaan vervangen door ‘draadloos internetmobieltje” etc. In Frankrijk zijn ze in scholen al verboden ivm de straling. 

Mocht u wat meer willen weten over die straling en de gevaren, kijk eens op www.stopumts.nl. Ook met betrekking tot de bomen zijn al een aantal proeven gedaan ivm die straling van masten en mobieltjes. Nou, het is mij wel duidelijk. DIE STRALING HEEFT DUS WEL DEGELIJK INVLOED OP DE BOMEN!! En dan vraag ik me af wat die straling met mensen op lange termijn doet. (onderzoeken tonen al aan dat veelvuldig gebruik tot eventuele hersentumoren kan leiden..) 
We worden geleefd door onze mobieltjes, hebben die krengen werkelijk dag en nacht aan om zogenaamd “altijd maar bereikbaar te zijn, want je weet maar nooit”… WIE IS HIER NU GETIKT???!!!! 
“We bellen…..”

Columnist Ronald Pleij schrijft wekelijks een column op de website van het Alphens Nieuwsblad over Alphense zaken die hem opvallen. Pleij is raadslid voor de SP.

Fotograaf: Josh Walet
Ronald Pleij.'
Ronald Pleij

Ronald Pleij, werkzaam in de sportkleding- en accessoires branche en raadslid voor de SP.

SP.'
SP

Politieke partij