Politiek - Overig

« Vorige - Volgende »

SGP Alphen wil Gnephoek groen houden

26 februari 2011 - 19:44  •  reacties

SGP Alphen wil Gnephoek groen houden

Alphen aan den Rijn - Het Groene Hart moet groen blijven, dat staat voor SGP Alphen voorop. Er is in Alphen aan den Rijn voldoende plaats om in de woningbehoefte voor de komende twintig jaar te voorzien. Volgens de SGP is het daarom niet nodig dat de Gnephoek volgebouwd wordt. Wel is een rondweg door de Gnephoek noodzakelijk om verkeersoverlast tegen te gaan. Stad opvullen met woningen Bebouwing Gnephoek overbodig

Op dit moment zijn in Alphen aan den Rijn woningbouwplannen in ontwikkeling voor o.a. Kerk en Zanen, Stationsgebied, Rijnhaven en Nieuwe Sloot. Hier kunnen naar schatting minimaal 2000 woningen gerealiseerd worden.
Daarnaast is de verwachte woningbehoefte voor de Rijnstreek onlangs naar beneden bijgesteld, door nieuwe prognoses van de bevolkingsgroei en gewenste leefomgeving. Bovendien is er in Koudekerk ruimte voor 900 woningen. De SGP concludeert hieruit dat bebouwing van de Gnephoek in de eerste 20 jaar niet nodig is.

Rondweg door Gnephoek noodzakelijk

De SGP denkt wel dat een rondweg via de Gnephoek noodzakelijk is om een goede aansluiting van Zuid-West Alphen op de N207 te hebben. “Met de komst van de Maximabrug worden niet alle verkeersproblemen opgelost. Veel (vracht)verkeer gaat dan door Alphen aan den Rijn om de N207 te bereiken.” SGP Alphen kiest daarom voor een omleiding buiten de bebouwde kom. De oostelijke variant van de rondweg, die tegen de Heimanswetering aanligt, heeft de voorkeur van de partij.

“Met de oostelijke variant wordt zoveel mogelijk van het groen van de Gnephoek gespaard”, aldus de Alphense SGP. “Bovendien functioneert deze variant beter dan de grote Bypass, blijkt uit een studie van de provincie Zuid-Holland”.

De oostelijke variant van de rondweg loopt van de Maximabrug, langs de Heimanswetering naar de N207. Deze weg kan aangesloten worden op de Burgemeester Bruinsslotsingel. Maar dan pleit SGP Alphen wel voor verkeersremmende maatregelen in de stad. “Deze maatregelen bevorderen het gebruik van de rondweg en voorkomen overlast voor de inwoners van Ridderveld-West”.

Fotograaf: Josh Walet