Politiek - Overig

« Vorige - Volgende »

Groene Vinger in Kerk & Zanen wordt bijenparadijs

30 januari 2018 - 18:22  •  reacties

Groene Vinger in Kerk & Zanen wordt bijenparadijs

Alphen aan den Rijn - De Groene Vinger is het laatste stukje onbebouwde grond in de wijk Kerk & Zanen. Dat blijft ook zo, omdat deze locatie niet geschikt is om te bebouwen door de structuur van de grond. Dat maakt dat dit natuurgebied ook natuurgebied kan blijven. In de Groene Vinger is aan de stadskant al stadslandbouw en een natuurspeelplaats ingericht. Nu komt daar een bijenparadijs met de naam ‘Bijenidylle Groene Vinger’ bij.

Bijenhotels
De inrichting bestaat uit een padenstructuur, zodat de wijkbewoners kunnen genieten van de relatieve rust in de stad. Voor de bijen worden onder meer fruitbomen en andere bloeiende planteng geplant en er wordt voorzien in bijenhotels.
Het nabij gelegen Archeon heeft ook een insectenvriendelijke inrichting en de bijen en andere insecten van Archeon krijgen er zo een extra foerageergebied bij.

Groene Cirkels
Dat de gemeente Alphen aan den Rijn niet alleen rekening houdt met bestuivende insecten, zoals bijen, maar ook actief bevordert dat deze een plaats vinden binnen de gemeente blijkt niet alleen uit dit project. Ook bijvoorbeeld de met inheemse bloeiende planten ingezaaide bermen horen hierbij. Alphen werkt al langer mee aan Groene Cirkel Bijenlandschap.

Fotograaf: Eveline Verhoeve
Politiek.'
Politiek

Voor het politieke nieuwe over Alphen aan den Rijn.