Politiek - Beter Alphen

« Vorige - Volgende »

Er was eens een Werelddeel….

14 november 2012 - 19:15  •  Wil Verschuur  •  reacties

Er was eens een Werelddeel….

Alphen aan den Rijn -

Ruim twintig jaar geleden werd de muur afgebroken, o.a. door bemoeienis van Amerika: Duisland zou weer één land worden, zonder binnengrenzen of ‘muren’.

In het welvarende Westen  moesten alle werkende mensen een deel van hun salaris inleveren om de arme Oost Duitsers gelijkwaardig te maken met de Duitsers in het westen. Aan de bevolking werd niets gevraagd en ondanks vele protesten, werd deze extra belasting keihard doorgevoerd.

Angela Merkel van nu, groeide op in het arme communistische Oost Duitsland en is nu de machtigste vrouw van Europa, met nog steeds de communistische inslag! Inmiddels zat een aantal sluwe mannen bij elkaar die vond dat we, zoals Amerika, een soort Verenigde Staten van Europa moesten worden. Het verdrag van Schengen, dat staat voor open grenzen in Europa, werd al snel doorgevoerd voor de lidstaten en vanuit Brussel zouden Europese regels gemaakt worden.

Het Europese machtsblok met inmiddels 27 landen en Brussel aan de top, was werkelijkheid! Ook werd in korte tijd een Europese grondwet ontworpen en via  een referendum mocht Nederland haar stem uitbrengen. De bevolking wees met een meerderheid deze grondwet af!

Geen probleem: enkele regels aangepast en de ‘grondwet’ kon alsnog worden doorgevoerd. Het verdrag van Lissabon" en zo werden de Europees/Brusselse regels ons door de strot geduwd. 1 januari 2002 kwam de nieuwe Europese munt, de Euro, weet u nog: tweemaal een gulden, plus 10%

Hoera, we hoefden niet meer te wisselen als we in Europa op vakantie gingen, ook was er geen paspoort meer nodig om de grens te passeren en er zou nooit meer een oorlog komen! Tegelijkertijd werd in Nederland de identificatie plicht ingevoerd! Zoals in de tweede wereldoorlog, toen noemden men het een persoonsbewijs! Het is dus een vrijheid tussen aanhalingstekens.

En dan de welvaart die de Eurofielen ons voorschotelden: die bedrieglijke munt, waardoor alles veel duurder werd! En nog nooit is er sinds de oorlog, zoveel armoede en werkloosheid geweest. De zuidelijke landen hadden te weinig geld om de Euro in te voeren, door te knoeien met de cijfers in de boekhouding en de slechte controle van Brussel , mochten zij alsnog toetreden tot de Eurozone.

Ook de banken speelden een cruciale rol gespeeld  en de hele boel belazerd. Zij verstrekten hypotheken met een overwaarde op de aankoop van een huis; het kon niet op! De banken vielen om en de EU landen moesten bijspijkeren. De bankencrisis was een feit. In de noordelijke EU landen konden de gevolgen goed worden opgevangen. Maar in het zuiden liepen de financiële gemoederen hoog op; daar konden landen niet Europese eisen voldoen en tippelde heel hard achteruit, de schulden liepen hoog op! De miljarden die Brussel hierin pompte, om een soort faillissement te voorkomen,  mochten niet baten. Dan maar een groot deel van de schulden kwijtschelden, maar ook dat werkte niet. En opnieuw werden miljarden in  het zuiden gepompt, want deze landen moeste kost wat het kost binnen de EU blijven!

En in Nederland? Daar ging het slechter en slechter. Winkels en andere bedrijven vielen bij bosjes om. Er volgden vele ontslagen en opnieuw bezuinigingen, belastingverhogingen, bevriezen van lonen en ga zo maar door!

Als je met de auto een verkeerde weg inslaat en niet weet waar die eindigt, dan gooi je het stuur om en ga je terug. Je blijft niet doorrijden met het gevaar dat je niet weet waar je terecht komt.  Want, alles beter dan verdwalen; verdwalen is vel en veel duurder!

Brussel is met Europa ook de verkeerde weg ingeslagen. Een weg die ons naar de afgrond leidt!  Keer om, nu het nog kan, het geld voor de brandstof zijn we toch kwijt. Doorgaan gaat ons de kop kosten.
De bodemloze putten in het zuiden, zijn niet te dempen en als we in de afgrond storten, overleven we niet…

Engeland begint het hopeloze van Europa in te zien en wil het lidmaatschap opzeggen. Laten wij de volgende zijn! Daarna kunnen we weer gaan opbouwen wat in al die jaren is afgebroken!

Regering, WORDT WAKKER!!!  Over een paar jaar kijken we dan terug op een fout, die we nooit meer moeten maken!

Fotograaf: Josh Walet
Beter Alphen.'
Beter Alphen

Politieke partij